søndag 3. oktober 2021

Når smeller det i Sør-Kinahavet ?


                                              Det engelske krigsskipet HMS Richmond trosset Kina og

                                              gikk gjennom Taiwan-stredet sist mandag.


NATO har sendt store marinestyrker inn i Sør-Kinahavet. Krigsskip fra USA har gått gjennom Taiwan-stredet - nå har også et krigsskip fra Storbritannia gått gjennom dette stredet. Kina føler dette som en provokasjon og har de siste dagene sendt nærmere 40 av sine jagerfly mot Taiwan - uten å angripe. Som kjent hevder Kina at Taiwan tilhører Kina.

NATO er en nord-atlantisk forsvars-allianse. Hva gjør denne alliansen nede ved Taiwan ? Kinas leder møtte sine soldater for noen måneder siden og fortalte dem at de måtte være forberedt på å gå i krig ! Kina og Russland samarbeider militært og har hatt flere felles militær-øvelser. En krig der nede i den fjerne Østen ; vil gi kineserne en stor fordel : Korte forsyningslinjer.

Bibelen forteller om en stor krig de siste dager : GOG-krigen. Tidligere har jeg - og mange andre - trodd at Russland er GOG. Men det kan vise seg at GOG er en allianse bestående av både Russland og Kina. USA har sitt eget navigasjons-system som kalles GPS - som alle NATO-land benytter. Dette systemet kan skrues av og på av USA - for ulike områder av verden. Vi vet at russerne har jammet ( støy-sending ) disse GPS-signalene oppe i Finnmark . Dette har ført til navigasjonsproblemer for både fly og skip.

Russerne har sitt eget navigasjonssystem - det samme har Kina. Det viser seg at Kina har montert basestasjoner for sitt system på Svalbard . Dette forteller oss at de i fremtiden kan få bruk for sitt navigasjons-system her oppe i våre farvann.

I USA er det produktmangel i mange butikker - det samme i Storbritannia. Videre er det også drivstoff-krise i UK . De mangler 100.000 sjåfører ; blir sagt. På kontinentet er det mangel på elektrisk strøm og  den 1. oktober ble verdens lengste undersjøiske kraftkabel åpnet. Den går fra Rogaland i Norge til et sted rett ved Newcastle. Denne kabelen skal forsyne en befolkning som er like stor som Oslo by. Her i Norge er vann-magasinene allerede nedtappet - har kun 60 % fyllingsgrad. Likevel sendes strøm ut av Norge til flere europeiske land. Vi kan få en strømkrise denne vinteren i vårt land. Myndighetene har laget en hemmelig plan hvordan dette skal løses i to faser : Fase 1 : Hver strøm-abonnent får en viss mengde kwh til sin disposisjon. Om denne grensen overskrides ; så blir den elektriske strømmen svimlende dyr for vedkommende. Fase 2 : Om fase 1 ikke gir godt resultat - så blir det utkopling av strømmen - til visse tider. Vi vet at mobilnettet har en batterikapasitet på kring fire timer - da er man uten telefonsamband. Et Norge uten elektrisk strøm vil falle sammen som et korthus. De norske myndighetene fikk hastemontert såkalte smart-målere i alle hjem i landet. Da kan strøm-leverandøren sitte på sitt kontor og kople ut og inn strømmen hos den enkelte med et tastetrykk på pc-en sin.

Ja , vi går meget spennende tider i møte . Vi vet at Frelseren har fortalt om hungersnød i de siste dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar