søndag 13. oktober 2024

Jakter jødene på ayatollah Khamenei ?



 Den israelske taktikken det siste året i krigen mot Hamas og Hizbollah er å ta ut lederne for disse islamske gruppene . De greidde til og med å likvidere den øverste Hamas-lederen mens han var på besøk i Irans hovedstad Teheran . Da er det nærliggende å tro at israelerne nå jakter på denne ayatollah Khamenei - som oppholder seg i Teheran . Således kan det ta tid å få has på ham og verden venter på Israels reaksjon etter to massive angrep på Jødestaten .

Det første angrepet kom i april måned og det siste for et par uker siden . I det siste angrepet sendte iranerne 181 ballistiske missil mot Israel . De fleste ble skutt ned - men ikke alle . Således ble det gjort en del materiell skade , men bare ett menneske omkom : En palestina-araber . Disse ballistiske missilene blir skutt høyt opp der atmosfæren forsvinner og går så i glidebane ned mot målet . Det tok kun åtte minutt fra disse missilene ble skutt ut fra Iran til de landet i Israel . Vi bør også være klar over at Iran har missil som kan nå helt frem til Skandinavia .

Skal Israel ta ut atomanleggene i Iran : Så kan det by på store problemer . Disse anleggene med sine sentrifuger er plassert dypt ned i fjell . Da er det såkalte " bunker busters " som må til og USA har nå slike bomber som har 2500 kg TNT ( kraftig militært sprengstoff ) som ladning . Om jødene har fått så kraftige bomber fra USA ; vites ikke av meg .

Et annet alternativ er at Israel bomber iranske oljeanlegg . Dette er en mye enklere operasjon , men slikt vil føre til at oljeprisen fyker i været og USA er ikke interessert i det . Videre kan Iran da finne på å stenge Hormuz-stredet som igjen vil føre til mangel på olje i verden . Da blir oljeprisen sky-høy . Iranerne har kjøpt noen patruljebåter fra Storbritannia som gjør en uhyggelig fart . Disse har torpedoer om bord som kan senke oljetankere .

Ja , verden venter på at Israel skal hevne to kraftige angrep fra Iran . Jødene venter nok på å få nøytralisert ayatollahen før de angriper andre mål i Iran - tror jeg .


tirsdag 8. oktober 2024

Vær forberedt på det verste !


 Vannforsyning er viktig i tilfelle krise eller krig . Vi har lagret drikkevann på plastdunker inne til 14 . dagers forbruk . Vi er tilkoplet kommunalt vannverk og vannet blir pumpet opp av drikkevannskilden . Om den elektriske strømmen forsvinner : Har vi ikke vann i rørene . Derfor har jeg lagt slange ned i en gammel brønn . Det er såpass fall at det renner i slangen - dog noe sakte . Videre har jeg hatt start på aggregat for å gjøre klart om vi får behov for slikt . Mat har vi selvsagt også lagret .

                                                                 -----------------------

Verden venter på at Israel skal gjengjelde to kraftige angrep fra Iran - det første kom i april måned . Hvilke mål som skal angripes : Vet vi ikke . Det siste angrepet fra Iran var på  kring 150 ballistiske missil . Disse gjorde en del skade i Israel - men slikt blir holdt hemmelig . Bare en person ble drept : En palestina-araber . Det er kjent at USAs øverstkommanderende i Middelhavet har landet i Israel for et par dager siden . Det er nok rådslagning mellom Israel og USA i forbindelse med fremtidig krigføring .

Den russiske ambassadøren til USA har pakket sammen og reist tilbake til Russland . Jeg leste at han tok med seg chiffer-utstyret tilbake til hjemlandet . Slikt utstyr brukes til å kode og dekode meldinger . Da ble jeg nysgjerrig : Er det noe alvorlig på gang ? Kan russerne sette i gang et atomangrep på USA ?

Vi vet at russerne nå lider smertelige tap inne i Russland . Langtrekkende raketter / droner har angrepet mål langt inne i landet og sikter seg inn på oljelager og anlegg . Det sies at Russland har mistet en tredjedel av sine lager av slikt viktig drivstoff . Selvsagt går det en grense hva russerne kan tillate før de kommer med en voldsom reaksjon mot Vesten .

Ukraina er nå i ferd med å miste fotfestet i Donbas . De må oppgi den ene viktige byen etter den andre . Må de til slutt oppgi krigen mot russerne : Så kan de ty til langtrekkende vestlige missil som allerede er inne i Ukraina . Da svarer nok russerne med atomvåpen - tror jeg .