torsdag 4. juni 2020

Hva gjør russerne ?

                                                    Den russiske bjørn ( isbjørn ) - hva nå ?                                


Som beskrevet nedunder ; har NATO hatt en marineøvelse i Barentshavet - og det er kring 40 år siden sist de var der - under den kalde krigen. Nå viser det seg at også en alliert ubåt samt svære B-52 bombefly ( flygende festninger med A-våpen ) deltok sammen med norske F-35 jagerfly.

Russerne er forarget over denne øvelsen som rettet seg direkte mot Russland. En fremtredende russisk offiser opplyste for få dager siden at Russland vil igangsette en gigantisk marineøvelse der nord som svar på NATO-øvelsen. Denne nye øvelsen er ikke varslet slik den skal.

Russisk UD har forsøkt flere ganger å få til en dialog ( møte ) med Norge for å diskutere situasjonen på Svalbard. Norge har avslått å møte russerne. Dette er direkte uklokt fra norsk side - når naboen spør om å få snakke med deg : Så bør man ikke avslå ! Det norske forsvar er en lilleputt i forhold til det russiske forsvaret. Den svære NATO-øvelsen , for et par år siden , der 50.000 soldater deltok i Norge : Viste at det tok 1,5 måned å få det militære materiellet fraktet til Norge.

Under den russiske øvelsen ZAPAD 2017 gjennomførte russerne et fingert angrep på Svalbard. Dette ble benektet av norske myndigheter - men ett år senere måtte Norge innrømme at russerne i 2017 øvde på en invasjon av Svalbard. Man skal ikke lyve : Står å lese i Bibelen.

Den nye såkalte " dommedags-torpedoen " som russerne har utviklet ; har atomkraft som fremdriftsmiddel og et uhyre kraftig stridshode med komprimert atomladning. De siste dagene har jeg lest at denne torpedoen er utviklet for å lage en enorm tsunami opptil fiendens kyster.
Da går mine tanker til Lebesbymannen og hans syn en novembernatt i 1907. Flere land som grenser mot Nordsjø-bassenget ; vil bli hardt rammet av en enorm flodbølge : Herunder også Norge som vil merke virkninger av denne tsunamien helt nord til Bodø - kunne Lebesbymannen fortelle.

Men : Jeg er sannelig glad for at jeg ikke bor på Svalbard i disse urolige tider ! Jeg observerer også at denne bloggen min blir lest av russerne. Alt jeg skriver er hentet fra åpne kilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar