onsdag 5. juni 2019

Russiske militærfly nær Alaska

 Russisk Tupolev jagerfly på vingene
Trebåten vår " Pasadena " er nå klar for pinse-tokt inn i fjordene - helt til Modalen.
Denne bloggen har vært lite oppdatert siste tiden. Årsaken er at politikken har tatt mer av min tid - ja , nesten hver dag er det noe jeg må gjøre for dette nye partiet FNB - som er størst på meningsmålingene her hos oss striler. Det er underlig at de stadig har bruk for en gammel mann på 77 år - men slik er det.

Men jeg prøver samtidig å følge med på det som skjer i verden for øvrig. Det mest oppsiktsvekkende er at russiske militærfly har vært helt nær USAs grense i Alaska. Det ble selvsagt " scramblet " som er vanlig ved slike hendelser. Her i Norge skjer det stadig at russiske jagerfly , bombefly og tankfly flyr sørover langs vår grense , går mot Storbritannia og videre inn i Østersjøen og tilbake til Russland.
Norge sender da opp to jagerfly fra Bodø for såkalt avskjæring - i praksis vil det si at norske piloter stirrer de russiske pilotene inn i øynene - for deretter å vende tilbake til Bodø. Det samme gjør britene og danskene. Men det er vel nytt at de går helt til USAs grense. Hva disse demonstrasjonene fra russisk side innebærer ; er vanskelig å si. Kanskje : Her er vi klar til å bruke vår luft-makt om slikt blir nødvendig - pass dere !

Valget i Ukraina er over og den landskjente komikeren vant med stor margin. Ukrainerne ville ikke ha denne sjokoladekongen lenger til å styre landet. Men som før skrevet : Den nye presidenten viste SATAN-tegnet på et bilde ; og slikt lover slett ikke godt for landet han skal styre. Ellers har vi fått med oss at han vil gå i dialog med russerne for å få slutt på krigen mellom to broderfolk - men det kan bli vanskelig når man har Djevelen med på laget. Antall døde i denne konflikten / krigen har passert 10000 mennesker - da er det helt klart at det har utviklet seg " mye vondt blod " mellom disse to statene.
Det er mange ukrainere som leser bloggen min ; ser jeg. Ja , Ukraina er et stort land og det er vel bare Russland som er større i Europa. Men jeg tror ikke russerne har noen interesse av å invadere hele Ukraina. Årsaken til dette er at  landet er fattig - og vil bare bli en byrde for stormakten. Nei , da er Norge mye mer interessant på grunn av våre oljerikdommer. Ellers så ser jeg at Kinas toppleder skal møte president Putin i nær fremtid. Det er helt tydelig at her skal det samarbeides. Jeg husker også at Kina sendte flere store krigsskip inn i Østersjøen for noen år siden - for å feire 100-år for den russiske marine. Disse to landene til sammen har en enorm militær slagkraft !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar