onsdag 22. mai 2019

Tanker i tiden

Naustet og tre-robåten min. Den er nå flyttet opp til låven som utstilling i kulturvern-området her. Her ser du innover mot Bergen som ligger 15 km herfra ( sentrum og havnen ).


Jeg ser at russerne nå har åpnet opp for min blogg - etter at den har vært utestengt en tid. Ja , velkommen tilbake som lesere ! Spasiba !

Det er noe som ikke stemmer med været. Her har vært sommervær og varme-rekorder i mai måned. Potetene vi satte har alt kommet opp av jorden. Vi har tørke igjen - nå har det kommet litt regn som hjelper på gresset ; men trær med dype røtter har begynt å bli brune. Regnbyen Bergen er blitt tørr. Jeg ser at Spania , Frankrike og Italia har fått mye regn. Ser ut som vi har byttet klima med disse Middelhavs-landene. I Israel har Gennesaretsjøen vært svært nedtappet - der har det kommet fram en holme man ikke har sett før. Men nå i vår har det regnet mye der og vannet i denne innsjøen har steget med to meter - men det er lenge til den er full.

Ute i verden skjer det stadig noe grusomt. Det sies nå at myndighetene i Syria har brukt stridsgass mot befolkningen - igjen. Det er primært opprørsgrupper de vil ramme ; men også sivilbefolkningen får svi. Videre er forholdet mellom USA og Iran spent. Amerikanerne har sendt en hangarskipsgruppe gjennom Suez-kanalen og inn i den Persiske Gulf. Donald truer med å utslette Iran om de prøver seg. Ja , det har de trolig alt gjort : Flere skip har fått skader på skroget der i Gulfen - og et stort norsk skip fikk et stort hull i akterenden. Skal Trump utslette Iran ; så må han bruke atomvåpen. Ja , han må bruke atomvåpen for at Iran ikke skal få anledning til å skaffe seg atomvåpen ! Her må det vel være en brest i logikken ??

Men russerne jobber også i det stille : Vi vet at de bygget ut en base på Frans Josefs land en julehelg for et par år siden. Rapportene går nå ut på at denne basen er ytterligere forsterket - og om mine opplysninger er riktige ; så har de også laget en flyplass der. Ja , nordområdene er viktige for mange nasjoner - og den nye skipsruten nordom Russland i isødet ; åpner opp for kortere sjøreise for flere nasjoner og rederier. Men her har russerne full kontroll på alle skip.

Ellers har jeg engasjert meg politisk den siste tid og er på listen FNB - Folkeaksjonen nei til mer bompenger. I går fortalte media at dette partiet er det største i nye Alver kommune - som blir en sammenslåing av Lindås- , Radøy- og Meland kommuner. I dag blir det meldt at denne listen er størst i Bergen med en oppslutning på over 25 %. Det er nå panikk i de andre store partiene i Norge. Den 9. september er det kommune-og fylkestingvalg . Tja , kanskje får jeg plass i kommunestyret i den nye storkommunen Alver. Trolig på høg tid - siden jeg er 77 år. Jeg tok jo kystskippereksamen da jeg var 71 år ( D5L ) og mitt motto var da :  -  Aldri for sent å gå på et skjær.....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar