torsdag 8. august 2019

Mer om den russiske stor-øvelsen

                                                    Atomdrevet russisk ubåt - Oscar II - klasse
                                                    Forsyningsskipet " Elbrus ".


RUSSERNE GJØR MANGE TING SAMTIDIG

Russerne har markert Marinens dag i Østersjøen - og avsluttet med en militærøvelse der. Flere krigsskip reiste så nordover og har nå ligget et par døgn i ro i havet vest for Ålesund. Disse skip er blant annet en atomdrevet ubåt på 155 meter av Oscar II - klasse , forsyningsskipet " Elbrus " og slepebåten " Nikolay Chicker ". Hvorfor ligger de i ro utenfor Ålesund ?

Videre sender Nordflåten mange krigsskip sørover mot Helgeland / vest av Andøya - herunder flere landgangsfartøy med marine-infanterister. Ja , hva skal russerne med landgangsfartøyer og fotsoldater ?

I går kom det melding om at russerne har utplassert et missil-system bare 7 mil fra Vardø-radaren for å kunne slå ut denne. Vi vet at russerne simulerte et stort flyangrep nettopp mot denne NATO-radaren for et par år siden. Mange russiske militærfly gikk rett mot den norske radaren ; men snudde brått ved grensen. Jeg så denne Vardø - radaren i fjor på nært hold . Det er egentlig tre radarer som står i nærheten av hverandre og følger med på russernes aktiviteter.
I fjor simulerte de også et angrep mot Bodø der de norske F - 16 jagerflyene er plassert. De nye F - 35 flyene skal stå på Ørland.

Noe annet underlig er at denne russiske stor-øvelsen er planlagt å vare i to måneder. Hvorfor så lenge ? Vi vet også at president Putin testet beredskapen for hæravdelinger på Kola ved en plutselig mobilisering av 40.000 soldater på ett døgn nær grensen mot Norge. Dette skjedde for noen få år siden. Gjør han det samme den 13. eller 14. august i år - når stor-øvelsen starter , så kan det virkelig være grunn til bekymring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar