søndag 20. september 2020

2021 - et trengslens år ?


 Jeg eier en traktor som kan brukes til både pløying og fresing av åker. Her hos oss er det potetdyrking som er mest aktuelt - således har jeg anskaffet både plog og fres.


Det er nok ingen hemmelighet at jeg har forberedt meg i flere år på en vanskelig Trengselstid - slik Bibelen beskriver. Videre vil GOG-krigen komme og det meget overraskende - tror jeg. Vi ser at det nå er konflikt mellom Kina og Taiwan. President Trump har sendt to høytstående representanter til Taiwan for få dager siden og kineserne er rasende. Kinesiske militærfly har nå krenket den Taiwanske luft-grense ved flere anledninger. Kina mener stadig at Taiwan tilhører dem.

Hvordan vil du merke en krig der du bor ? Den vil komme meget overraskende : Kan hende våkner du en morgen og elektrisk strøm er borte. Har du da batteri-radio slik at du kan lytte til meldinger fra landet ditt ? Vannet i springen kan bli borte - således også vann til toalettet. Har du reserveløsninger ? Om du har mat i fryseboks blir disse varene fordervet etter få dager. Har du kjøpt inn grovt salt for å salte kjøtt og fisk ? Har du lys tilgjengelig ? Hva med oppvarming av boligen din om det er vinter ? Har du alternative løsninger utenom det elektriske ? Har du lagret mat hjemme som har lang holdbarhet ? Har du drikkevann på lager ? Uten strøm fungerer ikke betalingskort. Har du kontanter til disposisjon ?

Norske myndigheter gikk ut med brosjyre til alle norske husstander for et par år siden - der de fortalte hva hver husstand burde gjøre av beredskapsmessige ting. Videre kunne Staten fortelle oss at den enkelte husstand var ansvarlig for beredskapen  i eget hjem - derved har det offentlige greidd å fraskrive seg sitt ansvar. De opererte med fire dagers beredskap. Jeg skjønner ikke hvor de har fått disse fire dagene fra. Jeg mener man må være forberedt til å klare seg selv i minst 14 dager - gjerne mye lenger. Butikkene går tomme for mat på bare en dag. Vi så hva som skjedde da corona-krisen startet : Selv dopapir var plutselig en mangelvare. Dette året har Norge høstet uvanlig mye korn : Takk Herren for det !

Finland er et land som tenker slik jeg gjør - i alt de foretar seg ; har de beredskap i bakhodet. Ja , de høstet erfaring under vinterkrigen 1939-40 da de ble angrepet av Sovjetunionen. Norge har fullstendig glemt at vi ble angrepet av tyskerne 9. april 1940.

Jeg leser stadig salme 91. Den gir oss trøst og løsninger på de problemer vi er midt oppe i . I 2021 vil de virkelige vansker dukke opp - tror jeg.

Til norske lesere : Jeg erfarer at den kristne nettsiden sokelys har utestengt meg fra å kommentere der. Således skjønner dere hvorfor jeg forsvinner derfra. Kanskje like bra : Der skrives mye rart om ukjente amerikanske " profeter " stadig vekk - i tillegg ofte om en norsk bussjåfør.                                                     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar