lørdag 12. desember 2020

Det israelske forsvaret blir styrket i 2021

Den nye israelske korvetten INS " MAGEN " av Saar 6 - klassen : på 300 fot , ble levert fra Tyskland til Israel 2. desember 2020.


Israel får levert i alt fire slike krigsskip - de tre siste i 2021. Disse er spesielt konstruert for å beskytte de store gass-installasjonene som Israel har i Middelhavet. Skipet er beskyttet av " Iron Dome " antirakett-systemet. Korvetten har det mest avanserte radar-systemet i verden om bord. Videre er det utrustet med 16 stk. anti-skip-raketter , 76 mm hurtigskytende kanon og to 324 mm utskytningsrør for torpedoer mot fiendtlige ubåter. I tillegg har landet de eldre krigsskipene av Saar - 5 - klassen ; slik at de snart har 15 missil-skip av denne type.

Disse skipene er bygget i Kiel i Tyskland. I tillegg er også tre ubåter under bygging i samme land. Fra før har Israel fem relativt nye ubåter som også ble bygget i Tyskland - her fikk Israel 30 % rabatt grunnet Hitlers ugjerninger mot jødene under siste verdenskrig.

Amerikanske militær-eksperter tror at Israel snart vil være i stand til - på egen hånd - å utføre et avgjørende angrep på erkefienden Iran.

Israel har lenge fryktet at fiender av landet vil utføre sabotasje mot de utsatte gass-plattformene i Middelhavet - Hizpollah har også truet med slike gjerninger.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar