søndag 23. mai 2021

Israel : Krig og jødehat


                                                       Min gamle Bibel - jeg har fått ny !


I skrivende stund har våpnene blitt stille i Israel og i Gaza. Mer enn 3000 raketter er skutt ut fra Gaza  mot sivilbefolkningen i Israel - helt til Eilat og til Nasaret. Men de skyter således mot sine egne også : Kring 20 % av Israels befolkning er arabere - i Nasaret er kring 80 % arabere. Israel har svart med raketter og artilleri - og de prøver å unngå sivile tap ved å benytte mobiltelefon til innbyggere i Gaza før angrep settes inn. Mange av terroristene i Gaza er blitt drept - herunder mange av deres ledere. Videre har mange bygninger og høyhus blitt jevnet med jorden. Tapene av menneskeliv er størst i Gaza - bare kring 13 personer i Israel. Rakettskjoldet som Israel har utviklet er anti-raketter som skytes opp og treffer innkommende raketter i luften - før de gjør skade.

Araberne og verden roper om okkupasjon ! Hvilken okkupasjon ? Araberne har fått tilbake hele Gaza fra Israel for mange år siden. Ja , hvor stort skal Israel være ? Jo , det står å lese i Bibelen . Grensene er slik : Fra Egyptens bekk i Sinai ( er en såkalt wadi - en bekk som vanligvis er tørr men som fylles med vann en eller to ganger i året ) - Middelhavet - elven Eufrat - Jordanelven. Således er det Israel som har krav på landområder ! Palestina-araberne ( er ikke eget folk - men vanlige arabere ) har fått sin egen stat allerede og heter Jordan. Til og med Israels evige hovedstad Jerusalem vil de dele - men vi vet fra Skriften at Herren bor på Sion - et høydedrag inne i Jerusalem.

USAs president var i media i går og fortalte at USA støtter Israel - punktum. Men så tilføyer han at det må bli en to-stats-løsning - der Israel blir delt mellom jødene og araberne. Det går vår Gud , Jahve , aldri med på - tror jeg. Det er landet Israel som skal ha mer territorium ; ifølge Bibelen , Guds ord.

Det blir nok aldri fred mellom jøder og arabere før Yeshua  har satt sine føtter på jorden igjen. Bibelen kaller araberne for " vill-esel " - og de lever sannelig opp til sin beskrivelse. Men tiden flyr fort : Om seks eller sju år er Herren tilbake på Oljeberget - tror jeg. Gled deg til Herrens dag !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar