lørdag 13. mai 2023

Verdens største krigsskip i norsk farvann


 Dette er hangarskipet USS " Gerald R. Ford " som nå går mot norsk farvann og er omgitt av flere krigsskip i en slik hangarskips-gruppe. Også en neddykket ubåt ligger under skipet for å forhindre angrep . Det har atom-fremdrift og har 90 fly og helikopter om bord - mer enn hele det norske luftforsvar. To atomreaktorer sørger for toppfart over 30 knop. Besetningen er på 4500 personer.

                                                                  -----------------------

Det er tydelig at NATO / USA forventer et mulig angrep mot Norge. Som før skrevet har USA opprettet fire nye baser i vårt land : Rygge , Sola , Evenes og Ramsund orlog-stasjon. Nå går også verdens største krigsskip inn i våre farvann.

De siste dagene har spenningen økt betraktelig siden Storbritannia har sendt kryssermissil til Ukraina, Slike missil kan nå nærmere 300 kilometer. Våpnene som Ukraina disponerte før : Kunne gå maksimum 90 kilometer. Disse krysser-rakettene er konstruert for å treffe land-mål samt fiendtlige krigsskip. Russlands Svartehavsflåte kan således gå en usikker fremtid i møte.

Ukraina har nå mottatt et stort antall Leopard 2-stridsvogner fra flere vestlige land - herunder også Norge. Disse stridsvognene er langt mer moderne enn de gamle Sovjet-stridsvognene som Ukraina var i besittelse av. Leopard 2 veier mer enn 50 tonn og går med fart på over 50 km / timen. Selv om denne stridsvognen kjører gjennom ulendt terreng : Så holder kanon-løpet seg helt i ro på disse tysk-produserte vognene. Opplæring av stridsvogn-mannskap har pågått en tid nå - så disse kavaleristene er nok snart klar til strid mot russerne. Russerne har også benyttet seg av 50 år gamle stridsvogner i krigen mot Ukraina ; men nå sies det at president Putin har beordret helt nye stridsvogner ført frem til fronten.

Som du skjønner så er det våpen-opptrapping både i Russland og i Ukraina. Vesten tror at Ukraina skal vinne denne krigen med konvensjonelle stridsmidler. Kan hende tar de feil : Blir russerne kjørt på defensiven - så setter de inn sine atomvåpen. President Putin kan ikke tape denne krigen - da blir han fremstilt for den internasjonale domstolen i Haag. Om de tar livet av Putin i Russland ; så kan en langt farligere statsleder komme til makten - tidligere president Medvedev.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar