mandag 8. mai 2023

Uverdig av en statsminister !


 Dette bildet er tatt tidligere under en Pride-parade i Oslo. Her danser vår statsminister i gatene til glede for deltakerne.

                                                            ------------------------

Nrk-dagsrevyen kom i kveld med en video som viste at statsminister Jonas Gahr Støre danset på bordene under Arbeiderpartiets landsmøte for et par dager siden. Han gikk faktisk ganske langt oppå denne bord-rekken før en sikkerhetsvakt grep inn og fikk han ned på gulvet. Det var ute i de sene nattestimer - etter at festmiddagen var inntatt - at denne hendelsen fant sted. Jeg vurderer slik oppførsel som meget upassende for en norsk statsminister som er satt til å styre landet. Han burde være et forbilde for alle oss andre.

Da kommer jeg på en episode med annen statsminister fra Arbeiderpartiet . Han var på et møte på et hotell som ligger langt fra Oslo. Der ble det drukket mye alkohol denne kvelden. Statsministeren fant ut at han til slutt måtte komme seg på rommet og få litt søvn. På dette hotellet var det satt opp en stor og meget høy peis. Statsministeren tok feil av utgangsdøren og peisen : Således gikk han rett inn i peisen. Denne statsministeren er nå død og fortellingen har jeg fra hovmesteren på dette hotellet - han var til stede da det skjedde.

Blir det krig mellom NATO og Russland : Så er Norge automatisk med i krigen. Da skal statsminister Støre lede et land satt på krigsfot. Da får han annet å tenke på enn å danse på bordene . Forsvarskommisjonen la nylig frem en rapport som sier at vårt forsvar er helt elendig og trenger tilførsel av flere titalls milliarder kroner øyeblikkelig. Men : Det tar 10 år å utdanne en dyktig kompanisjef.

 Russerne har ved flere anledninger fortalt om det elendige forholdet mellom våre to nasjoner.  Den siste tiden har uvanlig mange russiske krigsskip operert i våre farvann. Våre myndigheter regner med som meget sannsynlig at russerne har plassert sprengladninger på våre undersjøiske installasjoner. De kan sprenge gass - og oljerør samt kraftlinjer som går fra Norge til Storbritannia og kontinentet. Kommunikasjons-kabler går over Atlanterhavet mellom Europa og USA. I fjor ble slike kabler kuttet på begge sider av Shetland. Om kablene til USA blir kuttet : Får det store konsekvenser for internettet.

Norge har nylig utvist 15 russiske ambassade-ansatte. Russland svarte med å utvise 10 norske diplomater. Det er ingen tvil hos meg om at Norge er et av de land som kan bli angrepet av russerne - når 3. verdenskrig starter. Men vi vet ikke når dette skjer - men det vil utvilsomt skje - tror jeg.

                                                                

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar