onsdag 8. mai 2019

Gatekunst på Strilelandet


Denne låven min ble bygget i 1903 etter utskiftingen ved århundreskiftet - på tide med gatekunst ?


Vi har mye å gjøre - kona og jeg. Nå har vi fått alle potetene i jorda og dekket til med plengras. Dette hindrer ugras , gjødsler samt holder på fuktigheten. Innimellom har jeg arbeidet på mitt " kunstverk " - som har tatt over en uke. Veggmaleriet er såkalt " non figurativt " og man kan se forskjellige figurer : Min kone ser en hårføner , sier hun. En bilist som kjørte forbi så flere vulkanutbrudd. Jeg sier at dette maleriet er ikke laget av meg - men av den ånd som bor i meg - og jeg kaller det : " Legedom ". Vi bor jo i et kulturvernområde ; så da får jeg se hvordan myndighetene reagerer. Min kone gikk på dekorasjonsskole i unge år. Hun var stadig nede ved låven og hadde alltid samme kommentar : Det er svært viktig å få " balanse " i bildet !

Som før skrevet har russerne blokkert min nettside - slik at landets innbyggere ikke kan se hva jeg skriver. Tja , da må det jo være noen viktige vurderinger jeg gjør som fører til slike handlinger fra en nabostat. Men de siste par dagene har EN bruker derfra vært inne og kikket på min nettside. Trolig er dette FSB ( tidl. KGB ) som vil følge med videre. For noen dager siden var det over 100 russere daglig som besøkte nettsiden min - før blokkering. Men ukrainere er fremdeles aktive lesere.

Ellers er jeg aktiv hver eneste dag. De siste ukene har jeg engasjert meg i partiet " Folkeaksjonen nei til bompenger " ( FNB ) som har liste ved kommunevalget i den sammenslåtte storkommunen Alver til høsten. Etter eget ønske står jeg på sisteplass på listen - men det er ikke umulig at jeg kommer inn i det nye kommunestyret siden mitt navn er godt kjent her i Nordhordland. Det har nå kommet opp 15 nye bommer i Bergen. 1. desember kommer det opp 5 bommer her ute i provinsen. Skal jeg kjøre inn til Bergen ; så må jeg da gjennom tre bomringer. Jeg har økonomi til denne utgiften , men her er svært mange unge foreldre , gjerne med ny bolig - som har en økonomi som slett ikke tåler flere 10-talls tusen kroner ekstra hvert år. Det er disse jeg kjemper for. En ung dame fra Hordvik i Åsane fortalte følgende : Glemmer jeg å kjøpe brød til min familie ; så vil en ekstratur på butikken koste meg kr. 70.- i bompenger. Norge er et rikt oljeland så dette bompengetullet burde vært fjernet. Sverige har ikke en olje-krone i inntekt og har ikke bommer med unntak av to-tre inn mot Stockholm. De siste meningsmålingene viser at FNB i Bergen nå er nest største parti med en oppslutning på over 20 % - kun partiet Høyre er større. Jeg regner med at tallene for Bompengelisten er minst like gode her i Alver som i Bergen. Men jeg er jo altfor gammel til å bli politiker - vil mange si......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar