onsdag 10. november 2021

Norge - kongeriket uten ror


                                                       Sild er viktig å spise. Hvis du inntar sild og poteter :

                                                       så får kroppen de næringsstoffer den trenger ; sies det.


Jeg undres mer og mer over hvem som styrer Norge. Mye av vår selvstyre-rett er overgitt til EU - uten at vi er medlem av denne unionen. Den såkalte Acer-avtalen har ført til at råderetten over norsk el-forsyning er overlatt til EU og markeds-kreftene.Flere nye kraftkabler er bygd til England og kontinentet. Strømprisen skyter i været - det å ta en dusj koster nå kring 20 kroner. Men våre politikere skyver alt ansvar fra seg og toer sine hender. Tenk på barnefamilier med ny-innkjøpt bolig og store lån. De skal få det meget tøft de neste måneder. Her i kommunen er en liten bedrift med kring 30 ansatte som smelter stål. Til denne prosessen kreves mye el-strøm. Lederen der står nå frem i lokalavisen og forteller at de frykter konkurs i denne gamle bedriften - grunnet en uhyre høy pris for kwh-en.Videre har det kommet bompenger på veiene våre. Skal vi til kommunesenteret vårt ; så må vi betale en slik ekstraskatt. Blir du der over en time ; blir summen fordoblet. Norge er et steinrikt land med en svær olje-formuen plassert i utlandet : "  Statens pensjonsfond utland ". Likevel skal innbyggerne flåes på alle bauger og kanter.

Styring av finansene våre - greidde den nå avgåtte regjeringen - å overlate også til EU. Da hadde Fremskrittspartiet finansministeren. Ja , vi er ikke herre i eget hus lenger. Selv jernbanen er overlatt til markedet i EU og utenlandske tog-selskaper vinner anbud og kjører her i kongeriket.

For noen år siden ville regjeringen sende en terror-dømt mann fra sin bopel i Oslo til en bygd i Trøndelag. Men de hadde ikke myndighet til slikt - og mannen fikk fortsette å bo i Oslo. Ja , vi bor i et kongerike uten ror !

I dag melder media at antall korona-smittede har nådd sitt høyeste tall noensinne i landet vårt med over 2100 personer. Videre har vi RS-virus som rammer små barn samt en gryende influensa-sesong. Dette har ført til at sykehusene våre er sprengt. I dag leser jeg at en gammel kreftrammet mann måtte få sin kreftmedisin på et lager-rom på Haukeland sykehus.

Om vi er inne i den såkalte Trengselstiden : Så har vi mye vondt å vente på. Derfor er det viktig å be om styrke og innsikt fra Vårherre. Vi vet også hva som skal komme - det har Yeshua fortalt oss før han reiste herfra og opp i himmelen. Men vær ikke engstelig : Husk at i bønnen Frelseren lærte oss å be ; inngår også : - Gi oss i dag vårt daglige brød. Den siste tid har jeg grundet på dette med bønn. Jeg har ofte hatt en lengre kveldsbønn : Men har nå kommet til at det er nok å be " Fader vår " som Yeshua lærte oss. Han understreket også at vi ikke skulle be lange bønner fordi den Allmektige visste allerede hva vi trengte - før vi ba om det. HAN vil at vi skal stole på ham fullt og helt - husk hvordan Han testet Abraham som var nær ved å ofre sin egen sønn !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar