mandag 2. desember 2019

Underlig episode i Bergen

                                          Bryggen i sentrum av Bergen. Nest største by i Norge.
                                          Står på verdensarv-listen. Før var navnet Tyskebryggen grunnet
                                          Hanseatene fra Tyskland som kom hit og handlet.
                                          Men etter at Tyskland erobret Norge i 2. verdenskrig ( 40-45 )
                                          så byttet de navn til Bryggen etter krigen.I forrige uke våknet vi opp til meldingen om at riksveien fra nord var stengt på ubestemt tid. Et vannrør som var plassert midt i veien i 1926 ; hadde fått en stor lekkasje. Dette er faktisk eneste innfarts-åre fra nord  til byen. Omkjøringen på flere mil via Arna og Nesttun stod fullstendig i stampe og folk kom ikke på jobb. Over et døgn var veien stengt.
Både beredskapssjefer og politikere kunne fortelle oss hvor sårbare vi er. Men : Er det ikke disses ansvar å sørge for at vi ikke blir sårbare ? Tenk om den elektriske strømmen blir borte en uke eller to - da vil hele det norske samfunn bryte sammen. Vårt samfunn baserer seg på at strømmen blir borte max. tre døgn. Hvor har de det fra ?

Et par uker før hadde jeg en hel sides oppslag i avisa Nordhordland om beredskapen i vår nye stor-kommune. Således var det en underlig episode - i Sandviken i Bergen - dette rørbruddet , men kanskje et forvarsel til oss innbyggere her vest.

Jeg leser med glede at Ukraina og Russland har startet med samtaler og fangeutveksling. Mange ukrainere leser hva jeg skriver - også russere og franskmenn. Men vet du at lille Norge har sendt et firma til Ukraina for å montere store areal med solcelle-panel ? Dette er jo ren energi !

Til slutt vil jeg takke president Putin og Russland for at den spiondømte nordmannen ble benådet og har nå kommet hjem til Kirkenes - nær grensen til Russland i nord. Han var fengslet i Lefortovo - fengselet i Moskva nesten to år. Selv påstår han at han ikke var spion - men kurer. Han hadde med seg 3000 euro samt en minnepenn til Moskva - for å betale en russer for tjenester som denne hadde ytt til norsk etterretning om russiske ubåt-bevegelser der oppe på Kola. Men : Denne russeren arbeidet for sitt eget land og gav falske opplysninger til Norge - om jeg har oppfattet situasjonen rett. Således lurte russerne nordmennene trill rundt. Denne saken framstår så amatørmessig at man kan bare smile - og det gjør nok russerne !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar