torsdag 19. desember 2019

God jul til lesere av bloggen min !

Her har det vært full storm for noen dager siden og en lystbåt på 48 fot med millionverdi havarerte.


Om få dager skal vi feire jul. Bibelforskere har for lengst funnet ut at Yeshua ble født i september måned. Således er det nok andre ting vi feirer i slutten av desember hvert år : Trolig midtvintersfest fra tiden før kristendommen kom til landet vårt - for mer enn 1000 år siden.

I skrivende stund så er det flest ukrainere som leser denne bloggen ; men mange andre nasjonaliteter er også innom her - franskmenn , amerikanere og flere andre nasjoner - selvsagt også nordmenn. 

Nylig fikk jeg se et innslag fra Ukraina på norsk TV. Der fikk vi se at det er svært mye fattigdom i dette landet. Her i Norge har inntekter fra olje og gass gitt oss god økonomi - men er vi blitt lykkeligere selv om vårt land skal være ett av de beste å bo i blant alle verdens land ? Nei , jeg tror slett ikke det : Selvmordstallene viser at Norge ligger meget høyt oppe. Her på Vestlandet er det mange høye broer - og det er ofte fra disse broene at mennesker hopper ut og således tar sitt liv. Av denne grunn har myndighetene satt opp høye gjerder på broene slik at de blir vanskeligere å hoppe ut. Noen parkerer bilen sin oppe på den trafikkerte broen og hopper : Noe som fører til at trafikken blir blokkert i times-vis mens politi og redningsetat jobber med å finne den omkomne personen.

Tidligere kjente vi de aller fleste som bodde i bygden vår - og folk hadde tid til å slå av en prat. Nå kjenner vi ikke nærmeste nabo og de fleste sitter i stuene sine og følger med på ulike serier som TV-stasjonene sender. Ensomheten er nok den største " folkesykdommen " i landet Norge. Ungdommene er helt avhengig av sine mobiltelefoner - og får abstinens om de ikke får sitte og trykke på disse - gjerne flere timer hver dag.

Til slutt : God jul til dere alle - uansett hvor dere bor på denne jord. En ting har vi felles : Tiden vi lever i ! I evigheten finnes ikke tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar