fredag 14. februar 2020

Ta i bruk lyset !

                                                               Dette er en såkalt dagslyslampe som
                                                    jeg nylig har tatt i bruk hjemme. Stuen
                                                    var fullt opplyst og på dagtid da jeg tok
                                                    bildet. Da skjønner du styrken på lampen.
                                                    Slikt kraftig lys skal være bra for helsen.


Jeg har tidligere skrevet om lyset. Lysfarten er på kring 300.000 kilometer i sekundet. I denne farten opphører begrepet tid. Da er vi i evigheten. Tid er et begrep som kom inn i forbindelse med syndefallet ; tror jeg. Fra Bibelen vet vi at i Paradiset er tid borte - da er det evighet.
Yeshua uttalte også at Han er verdens lys.

Fra det jordiske liv vet vi også at intet vokser og gror uten lys. Prosessen blir kalt fotosyntese. I det siste har jeg tenkt mye på lyset. Vi vet også at Yeshua ofte gikk opp i fjellene for å be - der er det mye lys i forhold til nede i dalen. Da Han ble forklart , gikk han opp på et høyt fjell sammen med noen av disiplene. Det sies at dette er Tabor-fjellet - som ligger langt nord i Israel og som kan sees fra " Brannstedet " på Hermon-fjellet ved Haifa.

Når lyset således er meget viktig : Så bør vi mennesker også ta det i bruk. Jeg tror det er viktig at det er godt lys på stedet når vi ber til den Allmektige. Derfor har jeg alltid på lys i rommet når jeg ber min aftenbønn. Vi kjenner også til at våre bønner kan ha vanskelighet med å " komme gjennom "- Satan prøver på ulikt vis å blokkere. Noen har med godt hell også ropt til Herren med kraftig røst - og fått bønnesvar. Her vil jeg fortelle om en episode i mitt liv :

Jeg har i mange år hatt store problemer med min rygg. For mange år siden måtte jeg ligge i ro i tre måneder : Da gikk jeg opp 10 kg i vekt - og har aldri fått bort denne overvekten. Senere har ryggplagene kommet og gått ; og for noen år siden kunne jeg omtrent ikke røre meg på stuegulvet engang grunnet smerte. Jeg var alene en dag ; da gikk jeg bort til vinduet i stuen og ropte så høyt jeg kunne om hjelp fra Jahve. I samme sekund kom en voldsom kraft inn i kroppen min - ovenfra og nedover - og all ryggsmerte var borte. Om noen dager er jeg 78 år og arbeider fysisk både på sjø og land. I slutten av februar står sildefiske for tur - kona og jeg er sammen om dette - og salter sild til spekesild. Etter tre uker i kraftig salt-lake ; er silda i spike og kan spises uten koking.

Til slutt noen ord om situasjonen i verden. Corona-viruset i Kina har jeg skrevet om før - og hvorfor denne pesten har rammet dette landet. I skrivende stund ser det ut som det bare er Kina som er særlig rammet - men dette kan forandre seg. Vi kjenner til Yeshuas ord om hva som vil skje i endetiden : Han nevner blant annet pest.
Russland har gjennomført marineøvelsen i havet sørvest av byen Bodø. Det sies fra informert hold at de russiske krigsskipene avfyrte Kinzhal-missil.  Missilene går med en enorm fart og NATO har ikke våpen som kan skyte ned disse nye missilene. De har atomkraft som fremdrift og kan lades med komprimert atomstridshode. Under denne nevnte øvelsen var missilene trolig utrustet med et såkalt " kaldt stridshode ".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar