fredag 23. oktober 2020

Russland med stor øvelse nær Norge

Ved strømbrudd faller fasttelefon og mobilnettet ut etter 3-4 timer grunnet batterikapasitet på senderne. Jeg har konstruert en enhet som gir meg samband med et 12 volts batteri - uten mobilnett eller fasttelefon. Mine naboer vet om dette - i tilfelle man trenger å ringe etter ambulanse eller det brenner.


Dagsrevyen i går , torsdag den 22.oktober , hadde som hovedoppslag at Russland øver på vinterkrigføring med store styrker meget nær grensen mot Norge. De kunne fortelle at vårt naboland har 50.000 soldater utplassert på Kola-halvøya.

Hvorfor gjør russerne dette akkurat nå ? Forholdet mellom Russland og Norge er på et lavmål og har neppe vært dårligere siden den kalde krigen. Militært sett er vårt land å sammenligne med musa og elefanten - når det gjelder vårt naboland i nord. NATO-øvelsen i Norge i 2017 viste at man trenger 1,5 måneder for å få landsatt militært materiell her fra fartøy. Når det gjelder luftkrigføring og sjøkrig ; så går forflytningen selvsagt mye raskere. Men slikt krever flyplasser som er intakte og at krigsskip er i området.

Russland ser hva som skjer i USA. Ved et presidentskifte kan det bryte ut borgerkrig der som gjør landet mer eller mindre handlingslammet. Om Russland skulle finne på å hær-sette Norge : Så er det slett ikke sikkert at NATO / USA vil engasjere seg i en storkrig som da blir 3.verdenskrig. Dessuten vet vi at man trenger TRE ganger så stor militærstyrke for å drive ut en fiende som har satt seg fast i et område. Russland demonstrerte under øvelse ZAPAD 2017 at de kunne sleppe ned stridsvogner i fallskjerm. Enklaven Kaliningrad i Østersjøen har mellomdistanse-raketter som kan treffe nøyaktig mål som flyplasser , baser , militærforlegninger og TV / Radio-bygg. I Bergen har man samlet TV 2 , NRK og flere aviser i ett og samme nybygg sentralt i byen. Det blir minst like farlig å være journalist som soldat i en krig mot Russland - tror jeg. Om russerne vil ; så har de hær-satt Norge på noen få dager. Siden russerne nå øver på vinterkrigføring : Så tyder det på at en slik operasjon kan bli gjennomført mens det er vinter.

Norge er i ferd med å bygge opp en kavaleristyrke i den fraflyttede Porsangmoen leir i Finnmark. Men de norske soldatene har ingen mulighet til å stoppe en motorisert og modernisert russisk armé som rykker uhyre raskt frem.

Jeg vil råde deg som bor i Norge til å finne frem brosjyren som norske styresmakter sendte til alle husstander i landet - der de fortalte hva den enkelte bør gjøre av beredskapsmessige tiltak - i tilfelle krig eller krise. Der slo de fast at det er den enkelte som er ansvarlig - ikke myndighetene. Da har de allerede ryggen fri om noen skulle protestere på manglende offentlig beredskap.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar