onsdag 15. februar 2023

Atomkrigen rykker nærmere


 Forrige natt hadde jeg ute torskegarnslenke . Jeg har aldri opplevd maken : Bare fire krabber og en Fjesing som er meget giftig med en pigg på ryggen. Tidligere har jeg alltid fått mye fisk på dette stedet - på denne årstiden. Noe skjer med fiskene i havet !


                                                                  .............................

Russland har nå lastet opp atomvåpen på alle sine overflatefartøy. Det er 32 år siden dette skjedde sist.

Landet gjør seg klar til å starte en fullskala A-krig. Nå har også USA sendt taktiske atomvåpen til flere land i Europa. Frankrike har sendt melding til alle sine innbyggere i Belarus at de må reise hjem. Signalet er klart : Belarus blir involvert i krigen med Ukraina. Den kinesiske utenriksministeren skal besøke Russland om kort tid.

NATO-land har sendt så mye våpen og ammunisjon til Ukraina at det nå er mangel i deres hjemland. Norge har bestilt nye stridsvogner og har i dag 36 slike tyskproduserte . Åtte av disse 40 år gamle vognene blir sendt til Ukraina med reservedeler og ammunisjon. Det er mangel på granater og håndvåpen-ammunisjon og NATO-land produserer slikt  for fulle mugger. Her i Norge er det Kongsberg og Raufoss hvor slike lokaliteter ligger. NATO-sjef Stoltenberg ba alle land produsere mer krigsmateriell og ammunisjon.

Disse underlige ballongene flyr mange steder i verden. Den siste tiden har disse luftfartøyene også blitt observert over Romania og Moldova. Hva gjør disse ballongene med solcelle-panel som skaffer strøm til framdrift og styring ? De fotograferer nok det som skjer på bakken og sender bildene direkte til de land som eier ballongene. Kan hende er det også et element av psykologisk krigføring som ligger bak denne nye ideen.

Russland har nå mange fiender : Alle 30 medlemsland i NATO pluss Finland og Sverige som begge ønsker å bli medlem i denne alliansen. Russland finner sine venner i Belarus , Kina , Iran og muligens Tyrkia - som er medlem av NATO. De land som Russland misliker mest er : Norge , Storbritannia og USA. Stats-dumaen i Russland skal møtes ekstraordinært den 22. februar - to dager før årsdagen for invasjonen av Ukraina. Hva skal de vedta ? Bruk av atomvåpen ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar