fredag 11. august 2023

Gi oss i dag vårt daglige brød !


 Dette er havnen som ligger kring 100 meter fra vårt bosted . Det er mer enn 70 år siden jeg startet med fiske i denne fjorden og kjenner de ulike fiskeplassene godt. Vi har fisk til middag annenhver dag og denne fisken og silda drar vi selv opp av sjøen . Men det er lenger ut mot Hjeltefjorden vi fisker mest - vinterstid fisker vi etter sild og har også dybde-garns-lenke etter torsk og andre fiskearter som sei , lyr og hyse . Til høyre på bildet ser du inn mot Åsane og Bergen . Torget i Bergen ligger kring 15 kilometer herfra i luftlinje . Båten på bildet er ikke min  ( klikker du på bildet så blir det tydeligere ).

                                                                 ........................

Bønnen " Fader vår " lærte Yeshua oss å be . Her inngår : - Gi oss i dag vårt daglige brød . Således er det klart at det ikke er noen selvfølge at vi skal ha det vi trenger til enhver tid : Vi må be om det hver dag. Her i Norge sliter hver femte innbygger med økonomien . Det er flere faktorer som spiller inn her : Høye strømpriser , økte renter på lån og stigende matvare-priser. 100.000 familier må gå til steder der de deler ut gratis mat . Slikt er en skam i søkkrike Norge med bare 5,4 millioner innbyggere. Landet vårt blir vanstyrt - ikke bare av sittende regjering ; men også av den tidligere Høyre-regjering som styrte i åtte år . Videre er det mange som ikke har fastlege lenger og det virker som våre politikere ikke har evne til å løse dette.

Det ble en enorm flom som kom over Østlandet for snart en uke siden. Fremdeles er det store områder som er rammet . El Shaddai bruker vann for å dekke over synder - tror jeg . Vi kjenner til Syndefloden der bare Noah og de andre  inne i arken som overlevde - inklusive dyr av ymse slag. Regnbuen er satt som tegn på at vi ikke får en ny syndeflod som utsletter alt liv grunnet synd - men Vår Herre sender vann-masser mot områder fremdeles. Det er liten tvil om at Norge er blitt en nasjon der jødehatet blomstrer som aldri før - kan hende ett av de verste land i verden. Vi hadde en ambassadør i Sikkerhetsrådet i to år . Hun fremmet stadig resolusjoner for å fordømme Israel. Heldigvis benyttet USA sin vetorett og stoppet de fleste av disse resolusjonene. Jeg tror at jødehat er dødelig for haterne . Våre biskoper og mange prester i Den norske kirke ( frafallskirken ) inngår også i jødehaternes rekker. Da får vi en kirke uten " salt " - det viser også mannefallet ved gudstjenestene.

Denne norske vannflommen er en katastrofe for landet. Mye av kornet som dyrkes er nettopp i flatbygdene på Østlandet - der flommen herjer . Vi vet at Yeshua nevnte hungersnød som en av de hendelser som kommer i de siste dager . Kan hende vil matmangel ramme Norge kommende vinter. Alt som det er mangel av : Blir dyrere - det er en " naturlov ". Suppekjøkken kan da bli en løsning for mange - det har vi lest om fra farne tider.

Krig og rykter om krig nevnte også Yeshua som et endetidstegn. Nå er det vedtatt i Vest-Afrika at flere land skal gå til angrep på Niger ; for å kaste militær-diktaturet som nylig oppstod der.

Her i tunet skal vi snart starte med potet-opptak - da med handemakt . Det virker som det blir god avling dette året - kan hende får vi bruk for hver eneste potet. Vi spiser fremdeles på egne poteter fra i fjor - intet sprøytemiddel har de blitt utsatt for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar