torsdag 20. juni 2024

Den sårbare norske økonomien


 Dette er foto av de såkalte Globus-radarene i byen Vardø i Finnmark . Herfra overvåkes hva russerne foretar seg og er således en del av NATOs varslingskjede . To ganger de siste årene har russiske jagerfly simulert angrep på dette radaranlegget . Den ene gangen virket det som de virkelig ville angripe : Men snudde brått ved grensen . Det ble scramblet to F-16 jagerfly fra Bodø - men da de kom frem ; var de tomme for drivstoff og ingen tankanlegg var å finne på denne flyplassen . Da innså man alvoret og fly-drivstoff ble så lagret der . Et av de fremste bombemålene i Norge er utvilsomt Vardø - om det kommer til krig mot Russland .

                                                              _________________

Vår viktigste eksportvare er olje og gass . Om disse inntektene forsvinner : Så er Norge blitt et fattig land . Med en selvforsyningsgrad for matvarer på bare 37 % : Så kan det fort bli matmangel i Norge om Europa blir satt på krigsfot . Et hvert land vil først og fremst sørge for forsyninger til egen befolkning . Oljeplattformer , rørsystem og landanlegg er enkle mål for en fiende å ødelegge . Det skal ikke mye TNT til for å sprenge ett av beina på våre plattformer . Vi husker hva som hendte med plattformen Alexander L. Kielland for mange år siden . Rørledninger som transporterer olje og gass til England og kontinentet er meget enkle mål for de russiske ubåtene . Vi vet at den nye russiske ubåten " Belgorod " har spesialutstyr for å kunne kutte både kabler og annet . Det ble gjort en test på slikt da kabler til og fra Shetland ble kuttet på to steder for et par år siden - trolig av russiske ubåter .

De nye russiske gassrørledningene i Østersjøen ble sprengt i stykker for få år tilbake . Hvem som utførte denne sabotasjen mot Russland ; vites ikke av meg . Trolig var det ett eller flere vestlige land som gjennomførte sprengningen på to ulike steder på havbunnen . Således har russerne en uoppgjort sak mot Vesten - og hva er da mer naturlig enn å sprenge rørledninger som går fra norsk sokkel og ned til kontinentet .

F-16 jagerflyene som er gitt til Ukraina : Blir snart satt inn i krigen mot Russland . Det blir hevdet at piloter fra NATO-land skal bemanne disse jagerflyene . Da har man passert den siste røde streken som russerne har tegnet - og vi er i starten på 3. verdenskrig - tror jeg . Russiske ubåter vil nok utføre " hevn " over sprengningen i Østersjøen ved å sprenge norske rørledninger på havbunnen og således stoppe leveranser av olje og gass til europeiske land . Da har gamle Norge et meget stort problem . Kan hende kutter russerne også kraftkablene på havbunnen som går til England , Danmark , Nederland og Tyskland . Da er det bare kablene som går til Sverige via luft som er intakt - og vi har den norske elektriske strømmen stort sett til eget bruk .


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar