torsdag 27. juni 2024

Amerikansk dommedagsfly har landet i Norge


 Dette flyet landet på Rygge flyplass forrige uke . Denne flybasen er en av 14 amerikanske baser i Norge .  Flyet har betegnelsen E-6 B Mercury og blir omtalt som et dommedagsfly . Om USAs fastland blir slått ut av fienden med atomvåpen : Så vil slike fly overta kommandoen over USAs atomubåter og andre krigsskip . Derfor er flyet utstyrt med en uttrekkbar antenne på 8 kilometer . Neddykkede ubåter kan sambandsmessig nåes med sendere som nytter meget lav frekvens . Formelen c = lambda x f forteller oss at ved lav frekvens så må bølgelengden økes tilsvarende . ( c=lysets hastighet , lambda er bølgelengde og f er frekvens ). Derfor har dette flyet en antenne på hele 8 kilometer som kan dras ut og inn .

Samtidig seiler nå flere US-krigsskip langs vår kyst : En atomubåt pluss en krysser samt overvåkningsfly . Man tolker dette dithen at slik er USAs svar på at russerne sendte flere krigsskip til Cuba for noen dager siden . Om det blir krig her i Norge ; så blir kampene ledet fra Norfolk i USA . Blir denne kommandoplassen slått ut : Så må dette flyet dirigere kamphandlingene i Europa . Vi vet også at slike kommando-fly har vært utplassert på Island .

Jeg tror ikke at russerne vil bruke atomvåpen før en ny president er på plass i USA den 20 . januar 2025 . Slik det nå ser ut : Blir den nye presidenten Donald Trump . Ingen vet hva han kan finne på . Tidligere har han vært skeptisk til NATO-alliansen . Om det blir krig i Europa : Så er det slett ikke sikkert at USA vil engasjere seg i denne krigen . Trump har jo lovet å få slutt på krigen i Ukraina i løpet av en dag .

USA er fullstendig klar over at landet KAN bli slått ut av en stor atomkrig . Derfor har de slike dommedagsfly som kan lede atomangrep mot fienden fra neddykkede ubåter . Russland har tilsvarende fly som visstnok kan ha presidenten om bord for å lede kampene . Videre har russerne et omfattende kommandosenter i Ural-fjellene som skal være atomsikkert .

MEN : Det første russerne vil gjøre i en væpnet konflikt med NATO /  USA : Er å skyte ned amerikanske GPS-satelitter . Da vil vestlige fly og skip få problemer med navigeringen . Vi kjenner til at amerikanske maritime navigatører nå blir opplært i bruk av gamle metoder for navigasjon : Sjøkart , klokke og sekstant for å ta solhøyden og bestemme egen posisjon . Kan hende vil vestlige fly få langt større problemer med egen navigering . Vi vet at både Russland og Kina har egne navigasjons-satelitter slik at de ikke er avhengige av amerikanske GPS-signal .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar