tirsdag 24. september 2024

Norsk flyvåpen uten våpen


 Dette er foto av det nye jagerflyet F-35 . Norge har kjøpt 52 slike jagerfly fra USA til en sum på 72 milliarder kroner og er Norges største investering når det gjelder vårt forsvar  . Flyet har en max-fart på 1,6 Mach og kan bære 10 missiler / bomber . Ørland er hovedbase for disse flyene , men noen er utplassert lengre nord ved Evenes flybase .

I dag meldte Nrk at Norge ikke har våpen til disse nye jagerflyene . Da kan man begynne å undres hvem som styrer kongeriket Norge . Da de første av disse flyene ankom Ørland : Oppdaget man at de shelter som var bygget til F-16 jagerne ; var for små til de nye F-35 flyene . Således måtte man i all hast skaffe plast-shelter for at de nye dyre flyene ikke skulle stå ute i vær og vind .

Norge hadde F-16 jagerfly , med hovedbase i Bodø , i vårt Luftforsvar i mange år . Disse flyene er nå solgt til andre land og noen er gitt bort til Ukraina . Siden Ørland i Trøndelag nå skal være hovedflybase : Så ble Bodø flybase solgt til Bodø kommune og fly-shelterne revet . Om jeg husker rett så skulle dette arealet legges ut som boligområde i Bodø . For noen dager siden kom meldingen : Forsvaret skal kjøpe tilbake dette arealet fra Bodø kommune .

Da undrer jeg : Hva er det våre myndigheter holder på med ? De har overhodet ingen langsiktig plan for noe som helst . Russerne må le seg skakke når de hører dette . 

Kongsberg-gruppen produserer missil som kan benyttes av F-35 jagerne . Hvorfor har ikke Norge sørget for leveranser til vårt eget Luftforsvar ? Trolig har alt dette gått som gave til Ukraina og noe solgt til andre NATO-land .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar