fredag 13. september 2024

Verdenssituasjonen er uhyre spent


 Dette er en norsk kystkorvett som følger den store russiske marineøvelsen nær norskekysten . Disse korvettene kan gå med en uhorvelig fart på kring 60 knop ( over 100 km/timen ).

Russland har satt i gang den største marineøvelsen - som ikke har funnet sted siden Sovjet-tiden . Den foregår over hele kloden og 90.000 russere deltar .

I dag leser jeg at russerne har omringet de Skandinaviske land og Sverige føler seg sterkt truet - russiske krigsskip og militære fly opererer i Østersjøen - ikke langt fra Sverige . Russerne har også sendt hærstyrker mot grensen til Finland .

Det mest alvorlige er at Storbritannias statsminister har reist til USA for å ha samtaler med president Biden om de skal gi Ukraina lov til å bruke langtrekkende missil inn i Russland . Disse missilene er allerede i Ukraina .

Gir de ukrainerne lov til dette : Så er ikke 3. verdenskrig langt unna - tror jeg . Det er høyst trolig at russerne da vil bruke sine atomvåpen mot mål i Vesten .

I dag leser jeg at russerne har sendt missil mot et kornskip i Svartehavet ; som er på vei fra Ukraina og til Egypt . Slikt kan stoppe den ukrainske eksporten av deres korn via sjøveien . Da kan det bli sult i mange land .

Den russiske stor-øvelsen skal etter planen avsluttes 16. september - men kan selvsagt bli forlenget .

Jeg anbefaler folk å lagre vann og holdbar mat hjemme som rekker til 14 . dagers forbruk . Man vet aldri om / når radioaktivt nedfall kommer hit til Norge . I så fall blir vi varslet av myndighetene som følger med på denne trusselen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar