lørdag 9. juli 2022

Russlands dødbringende ubåt " Belgorod ".


 Ubåten " Belgorod " er en helt ny atom-ubåt. Den har vært til utprøving kring ett år - og er nå satt inn i full drift. Den er hele 548 fot lang og har seks Poseidon dommedags-torpedoer om bord. Videre er den utrustet for å kutte kabler : Vi vet at det går fiberkabler mellom Europa og USA. Det sies at denne nye ubåten skal settes inn i Stillehavet - men dette kan bare være et rykte av taktiske årsaker. Poseidon-torpedoene er konstruert for å lage enorm tsunami - det sies at denne kan lage bølger med en høyde på 500 meter.

Myndighetene her i landet forbereder oss på at det kan bli strøm-utkopling kommende vinter / vår. Kraftmagasinene i Sør-Norge er svært nedtappet grunnet eksport av el-strøm. Ett av partiene på Stortinget vil trolig fremme forslag om å haste-innkalle hele parlamentet til møte i ferien. De skal da drøfte den prekære strøm-situasjonen. Våre kraft-myndigheter opererer med en ny formulering " rullerende blackout "-  strømmen blir utkoplet helt etter et tidsskjema. Tenk om vinteren blir kald - mange har kun elektrisitet til oppvarming.

1. juli gikk matvareprisene opp her i Norge. Vi kjøper Nescafe Gull på 100 gram : Denne varen steg fra kr. 60.- til ca. kr. 90.- Ja , mange varer fikk stort prispåslag fra denne dato. Strømmen er dyr , matvarer har gått opp i pris og renten er hevet og skal heves videre samt at bensin og diesel er svindyr. Mange familier sliter økonomisk og inkasso-selskapene har visstnok aldri hatt mer å gjøre. Dyrtid kalles slikt. Myndighetene hjelper noe med strømutgiftene - ellers gjør de intet med det andre.

Covid-19 er tilbake for fullt. Her i vårt område er det rekord-mange innlagt på sykehusene. Vaksinene hjelper visstnok slett ikke. På internett ser jeg at folk er rasende på myndighetene - der er ingen hjelp å få. Politiet ( PST ) skal ansette personer som skal overvåke nettet for å finne ut hvem som truer samfunnet. Det vil slett ikke forundre meg om det blir et voldelig opprør mot politikerne kommende vinter. Ja , vi ser nå hva som skjer på Sri Lanka ; de stormer president-palasset og presidenten har rømt. Trengselstiden strammer grepet mer og mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar