mandag 26. september 2022

Norsk missil kommet til Ukraina.


 Utskyting av det norske missilet NASAMS på Andøya i Norge. USA har utgruppert slike missil til forsvar av Det hvite hus - der presidenten holder til. N- i NASAMS står for Norwegian.


                                                                ------------------


I dag kom det meldinger om at NASAMS var levert til Ukraina fra USA. Dette missilet er bakke til luft og har den fremste teknologien som kan fremskaffes i verden. Det var ventet at Ukraina ville få dette missilet noe senere : Men leveransen er nok påskyndet grunnet den spente situasjonen der president Putin truer med atomvåpen. NASAMS kan skyte ned fly og innkommende missil. President Putin vet at et effektivt norsk missil er på plass i Ukraina. Trolig er det storbyen Kiev som har fått dette systemet til forsvar av deres hovedstad.

MEN : Putin har det hypersoniske missilet Kinzhal til sin disposisjon. Dette missilet har atom-fremdrift og et komprimert atomstridshode til våpen. Kinzhal går med en uhorvelig fart - flere ganger lydhastigheten. Så langt jeg vet går ikke NASAMS fort nok til å skyte ned et Kinzhal-missil.

President Putin truet med å ta i bruk atomvåpen i en tale for noen dager siden. Han avsluttet talen med at dette ikke var noen spøk. Med andre ord : Han mener alvor med å ta A-våpen i bruk.

Valget i de fire fylkene i Ukraina er over - og det er ventet at Putin vil erklære disse som en del av Russland. Om da Ukraina angriper disse fylkene ; så er det et angrep på Russland. Denne saken skal haste-behandles i folkevalgte organ i Moskva. Ved slutten av denne uke vi har startet på : Så har Putin alle fullmakter til å sende missil mot Ukraina - da med atomladning.

Jeg tror ikke at han vil starte med å fikle med en liten såkalt taktisk A-bombe mot en eller annen ukrainsk avdeling ved fronten. Nei , han sender nok et Kinzhal-missil mot Kiev - tror jeg. Da er nok den pågående krigen over mellom disse to land. USA gjorde nett det samme høsten 1945 : De detonerte to atombomber over to byer i Japan og krigshandlingene mellom USA og Japan stoppet opp øyeblikkelig.

Om dette ovenstående hender : Hva gjør Vesten og NATO da ? Starter de en atomkrig mot Russland ; så vil store deler av USA og Europa bli til en rykende radioaktiv aske. Det tar de ikke sjansen på - tror jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar