tirsdag 20. desember 2022

Hva skjer denne julen ?


 Den russiske krysseren " Varyag " er flaggskipet i den russiske Stillehavsflåten. Dette skipet samt flere andre russiske krigsskip skal delta på en øvelse sammen med Kina i området ved Taiwan fra onsdag 21. desember til 26. desember - altså under vår julefeiring.

                                                                    ----------------------

I går mandag 19.12. var president Putin i Minsk for samtaler med presidenten i Belarus. De hadde samtale på tomannshånd og senere var flere øvrighetspersoner til stede på møtet der. I dag holdt Putin en tale til sine sikkerhetsstyrker og forklarte hvor vanskelig den militære situasjonen er for russerne i de annekterte områdene i Ukraina.

Samtidig får vi i dag vite at USA har sendt sine B-52 bombefly samt jagerfly til Sør-Korea. B-52 flyene blir kalt flyvende festninger og har atomvåpen om bord.

Da undrer jeg : Har Russland og Kina koordinert angrep slik at Taiwan blir angrepet med styrker fra Russland og Kina samtidig som russerne detonerer atomvåpen mot sine fiender Ukraina eller Vesten.

Vi vet at den militære beredskapen i Vesten er betydelig svekket under julefeiringen - det har vært vanlig at halvparten av de norske styrkene får reise hjem på perm under julehøytiden. Dette vet Putin. Russerne feirer jul senere enn oss ( russisk-ortodoks ) og Kina er ateistisk og forbyr kristendommen.

Jeg vet ikke svaret på hva som vil skje denne julen ; men finner situasjonen merkelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar