søndag 4. juni 2023

Vil Ukraina få luftherredømme fra oktober 2023 ?


 I løpet av en time med dorging langs land her : Så fikk jeg disse gode fiskene ( lyr ). Denne fisken står seg lenge i fryseboksen og kan dessuten saltes og tørkes. Ja , lyr er det fiskeslaget som jeg liker best - og fiskekaker av denne er svært gode. Fangsten denne dagen ble til tre middager for oss to.

                                                               ------------------------

I all krigføring er luftherredømme uhyre viktig. De ukrainske pilotene har bare de gamle sovjetiske Mig-jagere å drive luftkrig med. De har også fått flere Mig-jagere fra naboland - slik at opplæring ikke var nødvendig. Men nå har USA godkjent at det kan startes opplæring av ukrainske piloter på F-16 jagerfly. Så lang jeg vet : Så vil ukrainske piloter trenge kring fire måneders trening før de behersker F-16 i luften. Da er vi kommet til oktober 2023 - og Russland vil få store problemer med å beholde luftherredømme over Ukraina.

Flere vestlige land har F-16 som de vil donere til Ukraina . Norge har også avsluttet bruken av F-16 fordi de nye F-35 jagerne har tatt over - og Ørland i Trøndelag er hovedbasen for disse flyene. Jeg har undret meg over denne plasseringen siden vår fiende trolig kommer inn i Finnmark ved et angrep på Norge. Rett nok er det utgruppert noe slike jagere på Evenes flyplass.

Hva gjør russerne når Ukraina har fått F-16 klar til bruk i denne krigen ? Ingen vet når president Putin har fått nok av vestlig innblanding . Men det kan tenkes at " begeret er fullt " når russerne kommer i luftkamp med F-16 jagerne. Da kan verdens største atommakt ty til atomvåpen - tror jeg. Videre tror jeg at bruk av små taktiske atomvåpen mot mål i Ukraina ikke er løsningen. Slikt vil bare terge Vesten enda mer.

Nei , det fins bare en løsning for russerne : Plutselig gå til et omfattende atom-angrep på erkefienden USA og sette storbyene der i brann - inklusive Pentagon - tror jeg . Dette vil føre til et enormt sjokk som videre kan føre til ren handlingslammelse i Vesten. Om russerne også avfyrer en Poseidon-torpedo eller flere i Nordsjøen : Så vil dette forsterke en handlingslammelse. President Putin vil aldri la seg pågripe ( det er utstedt arrestasjons-ordre på ham i Vesten ) og den norske statsministeren har uttalt at Putin blir arrestert og ført til straffedomstolen i Haag om han kommer til Norge.

Det er Russland sammen med Tyrkia , Iran og Libya som til slutt skal gå til angrep på Israel og vi får Harmageddon-slaget. Således kan vi utlede av dette at Russlands militærmakt vil bestå selv etter en verdensomspennende atomkrig. Men vi vet ikke når dette skjer - likevel - verden blir farligere etter oktober 2023 !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar