fredag 19. januar 2024

Er vi nå på randen av storkrig ?


 I disse alvorlige tider er det bra for oss som har ovn og vedfyring . Om russerne skulle angripe Norge : Så tar de den elektriske strømmen samt skyter ned vestlige kommunikasjons-satelitter .

                                                                  -----------------

Den svenske forsvarssjefen gikk ut forrige uke og sa at alle svensker bør forberede seg på krig . I dag leser jeg at den tyske forsvarssjefen går ut i media og ber om at tyskerne forbereder seg på krig . Disse vet langt mer om situasjonen i verden enn mannen i gata .

I dag blir det opplyst at russerne har sendt raketter mot byen Kharkiv i Ukraina og drept 60 franske soldater samt såret mange . Russland har innkalt den franske ambassadøren i Moskva i forbindelse med dette . Da er det klart at et NATO-land har styrker på ukrainsk jord for å kjempe mot russerne .

NATO skal neste uke starte den største militærøvelsen siden den kalde krigen : " Steadfast Response " der 90.000 soldater skal delta . Sverige - som ikke er NATO -medlem  - skal også delta . Hva vil da hende ? Blir dette starten på en konvensjonell krig mellom NATO og Russland ? Det er klart at russerne vil tape en konvensjonell krig mot et samlet NATO .

Hva gjør så russerne ? De har verdens største arsenal av atomvåpen . Etter mine vurderinger vil russerne ikke bruke A-våpen nær egne grenser . Men de kan bruke mindre taktiske A-bomber mot mål som : Kiev , Brussel , London og Paris . Når det gjelder atomvåpen så er det noe som heter " første-anslags-fordelen ". Den som uventet plutselig starter en atomkrig : Har store fordeler mot en fiende .

Men russerne kan også bruke en annen strategi og gjøre et omfattende atomangrep mot USA og gjerne også bruke dommedagstorpedoen " Poseidon " som er konstruert for å lage en enorm flodbølge . Jeg vet ikke hvordan fremtiden utvikler seg : Men verdenssituasjonen har ikke vært så spent siden Cuba-krisen den gang president Kennedy styrte USA .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar