lørdag 13. januar 2024

Mangel på egg - snart også poteter og melk ?


 I fjor vår hadde vi ute garn og fikk både lyr , hyse og sei . Jeg har en plast-stamp som jeg har boret mange små hull i . Først flekker jeg fisken og salter den godt med grovt salt . Da renner fiskevannet ut og fisken står seg lengre . Så la jeg fisken ut i sola i over en uke - om kvelden tok jeg den inn . Således har vi tørket , salt fisk om det blir matmangel - denne er lagret i kjelleren  uten kjøling .

Nå har myndighetene bekreftet at det blir slutt på norske poteter denne våren . Produktsjefen i BAMA sier at det er slutt i løpet av mars måned . Da må Norge importere poteter - om det er noe å få kjøpt i utlandet . Lite av egg har det vært lenge i våre butikker . Nå kan det også bli mangel på melk og melkeprodukter som smør og ost . Bøndene har tidligere fått melding om å avvikle sine kyr : De har fått erstatning i form av penger fra staten . Nå ser vi snart konsekvensen av slikt : Produkt-mangel . Andre land som Nederland har også hatt samme politikk : Kyrne slipper ut gasser som ikke er bra for miljøet . Da skal dyrene slaktes . I mitt hode er slikt ren galskap eller miljø-panikk om du vil .

Den svenske forsvarssjefen gikk ut for noen dager siden og proklamerte at alle innbyggere i Sverige burde forberede seg på krig . Da satte panikken inn : Folk gikk i butikkene og hamstret både mat og mange andre varer som batteri-radioer , stearinlys , vann , boksemat , mel og mye annet . Butikkhyllene ble fort tomme for slike produkt ; sies det . Myndighetene har selvsagt langt mer innsyn i den militære tilstand i Europa enn hva mannen i gata har . Så langt jeg vet har det vært store russiske troppeforflytninger mot Baltikum . Videre har russerne reetablert en base nær grensen til Finland som teller 5000 soldater . Finland har en grense på 1300 kilometer mot Russland og alle ni grensepasseringene på denne grensen er nå stengt . Russerne sendte asylsøkere over til Finland og dette måtte stoppes .

NATO har hatt mange store militære øvelser de siste årene : De fleste av disse i NordNorge . For ikke å provosere russerne så har disse øvelsene vært i Troms og sørover - ikke i Finnmark . Nå skal det holdes en slik stor øvelse i Finnmark der Norge , Sverige og Finland deltar . Forsvaret i både Norge og Sverige er helt nedbygd men finnene har hele tiden opprettholdt sin forsvarsevne : De husker nok tilbake til vinterkrigen mot russerne i 1939-40 . En annen viktig ting er at finnene tenker beredskap i alt de foretar seg - noe Norge slett ikke har gjort .

Det sies nå at Storbritannia vurderer å sende sine soldater til krigen inne i Ukraina . Deres statsminister var i Ukraina for få dager siden . Om britene gjør dette : Så har et NATO-land kommet i direkte krig mot Russland . Da endrer hele den geopolitiske situasjonen seg og russerne har da god grunn til å angripe vestlige land .

Ja , vi kristne bør ha " olje på lampene " og  være forberedt på matmangel , strømløshet og radioaktivt nedfall . Vi bør holde oss inne i våre hjem i 14 dager om radioaktivt nedfall kommer med vær og vind . Da vil den såkalte sekundær-strålingen fra terrenget være redusert til kun tre prosent . Drikkevannet blir også forurenset i åpne vannkilder . Man bør regne med et minimums forbruk av vann på tre liter per person per dag . Vann er det viktigste som menneskekroppen trenger . 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar