fredag 7. september 2018

Markens grøde og litt til

 Potetene tørker vi i kle-tørkehuset vårt
Kirsti jobber i åkeren
Det sies i media at det er slutt på norske poteter i begynnelsen av 2019. Blomkål er allerede borte i butikkene her hos oss. Alt på grunn av den uvanlig tørre sommeren i Nord-Europa.
Man skal ikke være arbeidssky når man bruker handemakt på potet-dyrking. Men jeg tror at vi er inne i endetiden og at den alvorlige trengselstiden starter om vel to år. Da kan det være lurt å ha settepoteter og åkerland - mener jeg.
Vi to kjenner at 77 år ( snart ) har redusert vår fysiske arbeidsevne - men vi har nok ikke vondt av å bruke krefter på nyttige oppgaver.
Ett dags arbeid har vi igjen før alle potetene våre er oppe av jorda.

NORGE OG RUSSERNE

Vår utenriksminister var denne uken på besøk i Ukraina - nær landsbyen der kamphandlinger foregår.
Norge gir hvert år 200 mill. kroner til dette landet. 10.000 mennesker er allerede drept i denne blodige konflikten som Norge slett ikke er part i. Ja , hva gjorde vår kvinnelige utenriksminister ved denne fronten ? Jeg kan ikke finne annen forklaring enn at hun bare ville terge russerne.

11. september starter russerne den største militærøvelsen siden Sovjet-tiden der 300.000 soldater deltar og 1000 fly ( Øvelse " Vostok 2018 " ).
På norsk jord skal den største militærøvelsen siden krigen foregå ultimo oktober / primo november der 40.000 soldater fra 30 land skal delta. Nå kommer store skip med tyngre militært materiell til våre havner stadig ( Åndalsnes og Fredrikstad hittil ). Store kolonner vil skape problemer med den sivile trafikken på veiene i Sør-Norge og under øvelsen vil stridsvogner og andre tyngre kjøretøy ødelegge private eiendommer i stort omfang : Særlig i Østerdalen og Gudbrandsdalen samt Romsdalen.

De siste dagene har det kommet fram at russiske spioner kjører rundt i Norge i sivile biler med russiske kjennemerker. Tidligere brukte russerne leiebiler med skilt fra Baltikum til slike operasjoner.
Ja , de blir stadig frekkere. I fjor ble det sendt opp ukjente droner da Norge hadde militærøvelse i Troms innland og Østerdalen - samtidig begge steder. Det er Politiets sikkerhetstjeneste sin oppgave å ta seg av denne spion-virksomheten.
I dag blir det meldt at russiske spioner driver og fotograferer kysten i Lofoten. Hvorfor der ? Den store NATO-øvelsen skal jo foregå fra Trøndelag og sørover.
Er det Lebesbymannens spådom fra et syn han fikk en novembernatt i 1907 som nå blir realisert ?
Han fikk se russiske tropper trenge inn i Finnmark.
US-marines har nå 330 soldater i Værnes garnison. Så har de materiell lagret i to fjellhaller der til en mekanisert brigade på 3000 soldater. Videre holder de på med å bygge opp en styrke på Setermoen i Troms innland ( artilleri-kasernen der ; på 350 soldater ).
Vi går spennende tider i møte....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar