torsdag 26. november 2020

Missil-angrep mot Iran ?


                                                       Missil avfyrt fra ubåt.


I all hemmelighet har det nylig vært et møte mellom statslederne i Israel og Saudi-Arabia samt USAs utenriksminister - avholdt i Saudi-Arabia. De møttes nok ikke for å snakke om vær og vind. Om vi ser tilbake på de snart fire år som Donald Trump har vært president i USA : Så har han ikke viklet USA inn i noen ny krig. Tvert om har han trukket - og skal trekke - flere tusen US-soldater ut av Europa , Afghanistan samt Irak.

Kan hende vil han nå endre taktikk og gå til angrep på Iran og deres atom-fasiliteter ? Vi vet at USA har sagt opp avtalen som president Obama inngikk med Iran. Det viser seg at Iran har anriket uran langt over de grenser som var fastsatt i denne avtalen. Kan hende er Iran i stand til selv å produsere atombomber. Missil-systemet var på plass for mange år siden - sist jeg ble oppdatert ; kunne disse missilene nå helt til Sør-Sverige.

Angrepet fra USA vil komme som missil fra US-krigsskip i Gulf-området og rettes mot steder der Iran anriker uran. Vi vet at Israel tidligere har brukt jagerfly for å bombe inne i Iran - jødene er livredde for at Iran får atomvåpen. USA blir kalt store Satan og Israel lille Satan - av Irans ledere. Men avstanden fra Israel til Iran er så stor at jagerflyene må etterfylle drivstoff i luften.

Det er mulig at Israel først går til angrep med jagerfly - selvsagt helt plutselig. Når dette angrepet er avsluttet : Så sender US-krigsskip missil inn i Iran. Kan hende vil disse operasjonene gå samtidig - da med utplukkede mål og koordinert på forhånd.

Reaksjonen fra Iran blir nok ren refleks : De sender missil mot Israel. Videre har Iran små uhyre hurtiggående båter kjøpt fra Storbritannia . Disse har  fart på over 50 knop ( nær 100 km / timen ) og er hver utrustet med to torpedoer samt en tung mitraljøse. Disse små " myggene " kan være farlig for store krigsskip tilhørende USA.

Det er slett ikke usannsynlig at president Trump vil avslutte sin karriere som statsleder - med å hjelpe sine venner jødene - med å bli kvitt atom-trusselen fra Iran. Den nye presidenten i USA følger nok i Obama sine fotspor : Han var ingen god mann for Israel !

Etterord :

Jeg ser at en mann er inne på denne siden og kommenterer at USA må bruke B - 52 bombefly med svære bomber først - før jagerflyene kan slippe til. Ja , det er riktig at USA og andre land har laget noen slike bomber ( minst 900 kg TNT ) som slår seg gjennom fjell. For noen år siden bygget Norge et kystfort i Troms som kostet kring 1 milliard kroner og ble nedlagt etter tre uker. Grunnen til dette var de nye svære bombene som kunne knuse fjell og ødelegge fortet.

Disse gamle B-52 ( flyvende fort )er oppgradert - men er ikke " stelth " - så langt jeg vet - og vises således på radar. Iran har nok kjøpt bakke til luft raketter fra Russland ; S-300 eller S-400. Disse russiske rakettene er uhyre effektive ( skutt ned sivile fly ved flere anledninger ) og kan bli meget farlige for B - 52 flyene. Men USA har nok lokalisert radar-anleggene og utskytningsstedene for raketter - og vil forsøke å nøytralisere denne trusselen fra Iran. Da kan B-52 gå inn over iransk territorium. Russland har hatt militære rådgivere i Iran i mange år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar