fredag 17. juni 2022

KERTSJBROEN - KAN ØDELEGGELSE AV DENNE STARTE ATOMKRIG ?


                                             Foto av den meget lange Kertsj-broen som går fra

                                             Russland til Krim.


Russland har hatt fremgang i Donbass-området. Russland bruker gammel taktikk i det de bruker tungt artilleri før soldatene rykker frem som følge-infanteri sammen med stridsvogner og andre pansrede kjøretøy. Tapstallene er store på begge sider og tusenvis av bygninger er knust. Vesten sender stadig flere og tyngre våpen til Ukraina. Norge har sendt 22 stk. beltegående artilleri som regnes som en storslegge.

Jeg leste i går at Norge vurderer å ta ukrainske soldater hit til landet for å lære disse opp i krigføring. Dette har nok Putin registrert. Videre ber nå ukrainerne om at Vesten sender langtrekkende raketter slik at de kan slå ut den lange broen over Kertsj-stredet. Denne forbinder Russland med Krim-halvøyen som Russland erobret i 2014. Om ukrainerne greier dette : Så får Russland store problemer med å etterforsyne sin Svartehavsflåte. Slik den militære situasjonen er i dag : Kan russerne kjøre langs Azov-havet og nå Krim , men denne situasjonen kan brått snu om Ukraina får tilført enda mer tyngre våpen.

Vesten er med på å presse Russland mer og mer opp i et hjørne. Til slutt vil dette føre til at russerne tyr til atomvåpen. Jeg tror at de først vil sprenge en eller flere Poseidon atom-torpedoer i Nordsjø-bassenget. Denne torpedoen med en lengde på 24 meter har en komprimert atomladning på 100 megatonn. USA sprengte to atombomber over Japan i 1945. Jeg har sammenlignet styrken av Nagasaki-bomben med en slik Poseidon-torpedo og kommet frem til at denne torpedoen er kring 4500 ganger sterkere. Det kommer til å bli en enorm tsunami og russerne har ikke testet dette våpenet - så langt jeg vet. Men det ble lastet opp på russiske krigsskip sist høst.

Om dette skjer : Så blir mesteparten av norsk og engelsk olje-og gass-virksomhet blåst i en smell. For et par dager siden strupte russerne sine gassleveranser til Europa med kring 50 %. De siste dagene har Norge sendt rekord-mye elektrisk strøm både til England og kontinentet - mer enn 4000 megawatt til tider. Ja , setter russerne norsk og engelsk olje og gass-produksjon ut av spill : Så blir Europa tvunget til å kjøpe mer olje og gass fra Russland - ellers kan de fryse i hjel på kalde og stille vinterdager. Dette vet Putin !

Det kommer til å gå et sukk gjennom hele verden om Putin bruker denne kraftige torpedoen. Den ødelegger også mye av land-jorden i de land som grenser mot Nordsjøen og som ligger nær havnivå. Ja , hva skal vi da leve av i Norge om landet ikke kan selge olje og gass ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar