mandag 12. februar 2024

NATO og Donald Trump som ny USA-president


 Vi som bor ved sjøen og har fiskemuligheter : Har en stor fordel om krig eller krise bryter ut . Her er kona og jeg på dorgetur for kring ett år siden . Lyr er den fisken vi setter mest pris på : Den smaker godt og er holdbar over lang tid i fryseboksen .

                                                                   -----------------

Slik det nå ser ut : Så kan Donald Trump bli president i USA om mindre enn et år . Norge har oppført seg slik de siste årene at russerne har erklært vårt land som ikke vennlig-sinnet . Vi sender våpen til Ukraina og lærer opp ukrainske soldater i krigføring . Trump holdt foredrag for noen dager siden der han fremhevet at det slett ikke er sikkert at USA vil delta i en krig for å forsvare europeiske NATO-land . Slike tanker har han vært innom den tiden han var president . En amerikansk president er øverstkommanderende for landets væpnede styrker .

Det ser nå ut til at Ukraina er i ferd med å tape krigen mot Russland . Således kan det da bli en fredslutning der - og Russland overtar hele eller deler av Ukraina . Krigsindustrien i Russland har arbeidet på høygir : Noe som har gjort at ledere i flere europeiske land har uttalt at Europa snart kan være i krig mot russerne . Med en Trump i presidentstolen så kan det bli fristende for Putin å hevne seg på ikke-vennligsinnende land - herunder også Norge .

Vi har oljerikdommer som russerne gjerne slår kloa i . Trolig vil russerne i en angrepskrig vestover gå inn i Norge , Finland og Sverige samtidig . Både det norske og svenske forsvaret er helt nedbygd . Finnene derimot har et godt forsvar med en reservestyrke på 900.000 soldater . Kan hende omgår russerne Finland og angriper Norge og Sverige ? Det vil nok ikke bli brukt atomvåpen mot Norge : Russerne skal jo selv gå inn i landet og ta over olje - og gass-rikdommene våre . Da får kontinentet et problem med energisituasjonen der norsk gass er en viktig faktor .

Om USA ikke vil forsvare oss i en krig mot Russland : Så må vi stole på andre europeiske land . I praksis blir dette Storbritannia og Frankrike . Begge disse land har atomvåpen og et sterkt forsvar . I denne forbindelse tenker jeg på Lebesbymannen og hans syn en novembernatt i 1907 : Han " så " franske fly i luftkamp over Sør-Norge og Sør-Sverige . Han så også at de russiske hærstyrkene ble stoppet i Nord-Norge .

Blir Donald Trump president igjen i USA : Så tror jeg at han samtidig er Antikrist - jfr. min opplevelse natten til 10.april i 2016 der jeg hørte fire ord : - Donald Trump er Antikrist . Jeg har aldri før eller etter hatt en slik overnaturlig opplevelse .


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar