lørdag 3. februar 2024

USA forventer russisk angrep på Norge


 Dette er mitt diesel-aggregat som står klar når den elektriske strømmen forsvinner . Man kan lagre ubegrenset med diesel , men bare 50 liter med bensin i Norge ; ifølge opplysninger på internett. Går Russland til angrep på Norge : Så slår de ut den elektriske strømmen i landet og skyter ned vestlige kommunikasjons-satelitter . Da må de maritime navigatørene gå tilbake til kart og kompass samt klokke . Flyene trenger også amerikanske GPS-signaler for sin navigasjon . Russerne har sitt eget navigasjonssystem - det samme har Kina .

                                                                -----------------------

USA skal nå opprette åtte nye baser i Norge der amerikansk lov gjelder . Fra før har USA fire baser her .

De gamle basene er : Rygge flystasjon , Sola flystasjon , Ørland flystasjon samt Ramsund orlogstasjon . De nye basene blir : Marinebasen Haakonsvern , Værnes flystasjon , Andøya flystasjon , Ørland flystasjon , Bardufoss flystasjon , Setermoen garnison i Troms , Osmarka fjellanlegg samt Namsen drivstoffanlegg .

For meg virker det som USA tror at et russisk angrep på Norge kan forventes . Det norske forsvaret er det lite igjen av : Generalløytnant Mood , som tidligere var sjef for Hæren , mente at den norske Hæren bare er i stand til å forsvare et par bydeler i Oslo . Han har nok rett i dette . Dessuten mangler Norge ammunisjon - mye av slikt er sendt til Ukraina . Heimevernet har igjen 40.000 soldater : Men disse har bare lette håndvåpen . Sjøheimevernet ble nedlagt for noen år siden . Heimevernet mangler også ammunisjon : Så da står man tilbake med nevekamp og høye stridsrop mot en angripende russisk styrke . Således er det lett å skjønne at USA vil ha 12 baser i Norge . Disse amerikanske soldatene kan ikke straffes etter norsk lov om de begår lovbrudd i Norge : De er underlagt amerikansk lov .

Blir Donald Trump gjen-innsatt som president i USA om mindre enn ett år : Så kan han beslutte at Europa må sørge for eget forsvar . Disse tankene var han innom da han var president . Da forsvinner nok de 12 US-basene i Norge og vi står ribbet tilbake i møtet med bjørnen fra øst . Våre oljerikdommer er nok uhyre interessant for Kreml å slå kloa i .


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar