mandag 29. oktober 2018

Norske myndigheter lærte opp russiske navigatører !

Jeg tok eksamen i seks fag da jeg var 71 år gammel og ble kystskipper ( D5L ) i såkalt " stor kystfart ".


OLA DUNK

For et par år siden kom det fram i media at Norge hadde gitt mer enn 100 russiske sjø-navigatører opplæring i kjennskap til norskekysten - og gitt disse russerne såkalt Farledbevis. Dvs :  Russerne har fått så god kunnskap om vår kyst og våre fjorder at de kan navigere her på egen hånd.

Jeg husker at da-sittende samferdsleminister Solvik Olsen ble intervjuet på TV om dette ; og han flirte og kom med noe " ull " omkring denne enorme tabben. Men ingen brydde seg om slikt - man bare trakk litt på skuldrene - og så var saken glemt. Men russiske navigatører har IKKE glemt sin grunnleggende kunnskap om vår kyst når de nå nærmer seg Møre og Romsdal. De kjenner Hustadvika og innseilingen via Julsundet til Romsdalsfjorden. De kjenner Harøyfjorden , Lepsøyrevet og farvannet kring Godøya , Valderøy og Vigra. Ja , de kan nok gå helt inn til Geiranger med sine store atomdrevne ubåter neddykket - uten å bli oppdaget.

Denne norske stats-tabben er så alvorlig at man kan rive seg i håret. Men jeg er nærmet skallet allerede ; så det nytter ikke...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar