mandag 29. oktober 2018

Russisk krigsskip går mot Norge

Største russiske landgangsfartøyet : " Ivan Gren " med kurs mot Norge

Det største russiske landgangsfartøyet har forlatt Kaliningrad i Østersjøen og skal gå til Severomorsk på Kola. Dette skjer slett ikke tilfeldig : Skipet vil gå langs norskekysten samtidig som kjempeøvelsen " Trident Juncture " pågår.
Landgangsfartøyet har 300 marinesoldater om bord samt 13 stridsvogner og flere angrepshelikopter.
Dette krigsskipet kan opprette et såkalt brohode på meget kort tid : En fall-lem i baugen blir lagt ned , stridsvognene kjører i land omringet av følge-infanteri - støttet av angrepshelikopter.
Men jeg tror neppe at russerne angriper Norge i disse dager - det ville være nærmest " selvmord ".
Derimot kan de observere og avlytte radiotrafikk både på land og sjø.
Norge har også det store og splitter nye spionskipet " Marjata "som følger med hva Russland foretar seg. Hver gang vårt spionskip legger til kai i Norge ; dukker det opp ukjente personer på kaien som følger med hva som skjer og som fotograferer alt mannskap som går i land / om bord. Vi vet at russerne har i overkant av 20 spioner i Norge. Når denne store NATO-øvelsen pågår har de nok styrket denne " staben " sin. I fjor brukte russerne droner da Norge hadde øvelse i Troms og Østerdalen samtidig. Nå har vi nedlagt drone-forbud i hele Norge under øvelsen.
Vår statsminister dukket opp og deltok også på øvelsen : Først med overkroppen synlig i luka til vognkommandøren på en storm-panservogn. Senere manøvrerte hun en militær ATV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar