onsdag 16. januar 2019

Ny russisk dommedags-torpedo

                                          Den nye russiske dommedags-torpedoen " Poseidon "

Jeg har visst om denne nye russiske torpedoen fra våren 2018. Nå har det kommet flere detaljer omkring dette våpenet. Det har atomkraft som fremdriftsmiddel og kan lades med atomstridshode ( komprimert ) med en styrke på TO megatonn som kan sammenlignes med 2.000.000 tonn militært sprengstoff  ( TNT ).
Til sammenlikning kan vi se på A-bomben som ble sprengt over Hiroshima i 1945 : den hadde anslagsvis 15 kilotonn TNT. Der ble 140.000 mennesker drept. Denne torpedoen har en sprengkraft som er om lag 133 ganger kraftigere enn Hiroshima-bomben.
Russerne skal nå lage 32 slike A-torpedoer : 18 skal plasseres i ubåter ved Kola og 18 i Stillehavs-området. De bygger nå to ubåter i nord : " Khabarovsk " og " Belgorod " med lengde på 120 meter som skal få disse nye torpedoene om bord. Det fortelles at Poseidon kan gå ned til 1000 meters dyp ( ubåter max 600 meter ) og har en toppfart på 200 km / time. Denne farten undrer meg når det gjelder motstand i sjø : Vi vet at denne motstanden øker med kvadratet på farts-endringen. Men med atomdrevet motor er det trolig mulig. Torpedoen kan gå jorden rundt ( interkontinental ).

Hvilke mål er torpedoen beregnet på ?

Store byer som ligger ved havet. Ja , tenk bare på New York og hvilken skade en 2 megatonns A-bombe kan gjøre der ! Det fins ikke mottiltak mot denne torpedoen heller - som går meget stille og visstnok ikke setter spor etter seg. Russerne kan bombardere byer som ligger både til Atlanterhavet og Stillehavet med sine 32 torpedoer.
Videre sies det fra russisk hold at våpenet også er beregnet på store hangarskipsgrupper. Vi vet at amerikanske hangarskip har flere andre krigsskip rundt seg når de beveger seg i havet. EN slik torpedo er nok til å utslette hele gruppen av krigsskip.

Ja , hva skal jeg si til slutt : Med denne torpedoen utrustet med A-stridshode samt det nye missilet som også har A-stridshode og en fart på 20 x lydhastigheten - så har Russland nå fått et overtak militært sett på oss i vesten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar