tirsdag 15. januar 2019

USA ut av NATO ?

1962
Kadett Andersen ved Krigsskolen - her i Tollbugata 10 ( T - 10 ) der vi bodde første året på KS. Senere år bodde vi på hybel kringom i Oslo. Hanskene var hvite - og fans det en ørliten flekk på disse ; så ble det såkalt " negativ registrering " - som igjen førte til dårlig karakter i disiplinen " militært forhold ". Den gang var jeg bryter og har to gullmedaljer å vise frem i denne idrettsgrenen.
Vi fikk stadig vite fra offiserene på KS at vi kadetter fikk den absolutt dyreste utdanning som kan gis en norsk borger.

USA UT AV NATO ?

På nettet leser jeg i dag at president Trump ved flere anledninger har uttalt at han vurderer å trekke USA ut av NATO. Tja , dette har jeg ventet på en stund. Det er jo USA som bærer mesteparten av forsvars-utgiftene i denne alliansen - de fleste andre land sluntrer unna 2 % - målet - herunder også Norge.
Etter mine vurderinger er Norges forsvar , relativt sett , dårligere rustet enn i aprildagene i 1940. Høstens storøvelse i Norge " Trident Juncture " viste at det tok kring 1,5 måned å få NATO-styrkene inn i landet vårt - selv om mange havner ble benyttet.
NATO kan selvsagt fortsette uten USA - men da svært svekket. Om dette skjer ; så er det en effektiv statsleder i øst som koser seg over en kopp kaffe ( han er avholdsmann - sies det ). Med sine nye hypermissiler som går med en hastighet 20xlydhastigheten - er det en smal sak å erobre Skandinavia. Det svenske forsvaret er minst like nedbygd som det norske.

Vi fikk besøk av sønn ( 51 ) og svigerdatter i julehelgen. (Han har vært to perioder i Libanon ). Da benyttet vi en formiddag til å skyte inn et nytt våpen som jeg har kjøpt. Tja , kanskje Lebesbymannen , Anton Johansen , får rett når det gjelder russisk invasjon av Norge og Sverige. Med USA ute av bildet ; skulle denne operasjonen bli en smal sak.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar