onsdag 17. juli 2019

Ukrainere : Be om fred for Jerusalem

                                                   Motiv fra Ukraina


UKRAINERE  :  BE OM FRED FOR JERUSALEM !

Jeg ser at det er svært mange ukrainere som leser min blogg - også mange russere. I dag vil jeg skrive til dere ukrainere. Vi husker atomulykken i Tsjernobyl den 26. april 1986. På vårt språk betyr Tsjernobyl : Malurt. Ordet malurt er nevnt i Bibelen. Denne ulykken fikk også følger for oss i Norge : Atom-nedfall kom med vind og nedbør hit . I flere år måtte reinsdyr i nord og sauer her sør i landet vårt fóres med et spesielt stoff - for å få bort det farlige stoffet i kjøttet før slakting.

Dere har hatt tøffe tider : Det var en stor sultkatastrofe i Ukraina ( holodomor ) i 1932-33. I andre verdenskrig mistet dere kring 5 - 8 millioner mennesker hvorav 1,4 millioner var ukrainere - de andre var blant andre russere. Men : I overkant av 500.000 jøder ble henrettet der i 2. verdenskrig.

I 1991 ble Ukraina egen stat etter utskillelsen fra Sovjetunionen. Siden har dette landet utviklet seg til et av de mest korrupte i verden. Nå har denne " sjokoladekongen " blitt erstattet med en komiker og TV-kjendis som president. Denne siste vil prøve å få fred med Russland ; sier han - og vi må be til GUD ( Jahve ) om at han lykkes !  De siste tall jeg har fått viser at kring 14000 mennesker er drept i kamper mellom russere og ukrainske separatister de siste årene.

Dere har flere religiøse grupperinger i Ukraina - der de fleste har Bibelen som oss i Norge - men her finnes også mange muslimer.
Jeg har lest rapporter fra nordmenn som har vært inne i deres land for å misjonere for kristendommen. De rapporterer om stor nød og fattigdom. Alkoholen har blitt en katastrofe for landet ; sier disse norske reisende.

Til slutt : Det finnes mange skjulte hemmeligheter i Bibelen. Disse skjønner ikke vi mennesker - men vi må bruke den oppskrift som blir gitt , derfor noen ord til deg ukrainer :   Ta med i dine daglige bønner : FRED FOR JERUSALEM. Videre bør du skaffe deg et godt forhold til alle jøder over hele verden ( om lag 16 millioner ) ved å be for dem. Husk hva Bibelen sier : Den som velsigner Israel ; vil selv bli versignet - og den som forbanner Israel ; vil selv bli forbannet. Altså : Skal DU selv bli velsignet ; så MÅ du be for jødene og Israel !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar