tirsdag 30. juli 2019

Fregatten " Thor Heyerdahl " gikk fra Bergen i dag
FREGATTEN " THOR HEYERDAHL " GIKK FRA BERGEN I DAG

Om du leser litt lenger nede her ; så mente jeg at Norge vil sende en fregatt til Hormuz-stredet. (" Det farlige Hormuz-stredet ").
Skipssjefen på dette krigsskipet fortalte i dag at de skulle inn i tjeneste for NATO i fire måneder. På spørsmål om skipet skulle inn i Persia-bukten ; svarte han at det er politikerne som bestemmer hvor dette krigsskipet skal oppholde seg.

Jeg tror at dette norske marinefartøyet er på vei mot Gibraltar og Middelhavet og skal videre gjennom Suez-kanalen og mot Hormuz. Altså : NATO er i ferd med å bygge opp betydelig militær slagkraft i Persiabukten. Tankskip vil nok komme til å gå i konvoi både inn og ut av oljehavn ledsaget av krigsskip.

Iran har betydelig militær kapasitet. Om situasjonen vil utvikle seg til krig der nede ; så blir dette til et meget farlig oppdrag for " Thor Heyerdahl ". Kanskje det farligste oppdraget siden 2. verdenskrig.

Men også Israel vil nok få en skur av raketter mot landet sitt - fra Iran. Vi husker at Sadam Hussein sendte Scud-raketter mot den vesle jødestaten - da han kom i krig med vestmaktene. Heldigvis hadde disse missilene dårlig styring slik at mange av dem bommet på målene.
Iran har nok raketter som kan nå helt til Norge.

Blir det full krig der nede i Persiabukten ; så vil nok Iran benytte seg av sine langtrekkende missiler - gjerne i første fase av krigen. Iranerne har nok full oversikt over de land som sender militære styrker ned mot deres område. Da kan slikt føre til at Iran sender missiler mot hovedstedene til disse vestlige deltakerland for å skremme befolkningen. Ja , har vi et godt nok utbygget anti-rakettforsvar ?
Vi lever i en meget farlig tid....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar