søndag 1. mars 2020

Covid 19 - viruset virker overnaturlig

                                                   Jeg fant frem beskyttelse i går - Norge er
                                                   utsolgt for ansiktsmasker og butikkhyllene
                                                   er utsolgt for hermetikk. Men jeg har en
                                                   bedre løsning - kona har også en slik hjelm.
                                                   Jeg hadde motorsykkel for noen år siden -
                                                   derfor slik hjelm.


Norge er det land i Skandinavia der flest er smittet av dette coronaviruset. I øyeblikket ser byen Bergen ut til å ha flest i karantene - hele 40 personer. En lege ved det store sykehuset Ullevål i Oslo kom fra Italia og rett på jobb ved øyeavdelingen på dette sykehuset. Han har smittet flere og kring 400 ansatte og pasienter blir nå sjekket.
Det var direkte feil å la denne legen komme på jobb og han ringte ledelsen på forhånd om han skulle stille opp. Norge tar ikke denne farlige trusselen på alvor - ren skjødesløshet ; mener jeg.

Yeshua fortalte om slikt som ville hende på jorden rett før han kom tilbake til Oljeberget i Jerusalem : Krig og rykter om krig ( Syria ), hungersnød ( Afrika med tørke og gresshopper ),  pest ( Covid -19 ) og jordskjelv både her og der. Klokka 1200 i dag ( nå er klokka 1420 ) kom det melding om et jordskjelv nær Volda som ligger ved Ålesund i Vest-Norge. Det hadde en styrke på 2,9 og det smalt så kraftig at folk trodde at det hadde gått et stort steinsprang.
Men jeg venter flere og kraftigere jordskjelv over landet vårt. Vi vet at hovedstaden Oslo ligger i vulkansk område. Der gikk det et kraftig jordskjelv en søndag midt under gudstjenesten i året 1904. Johannes kirke i sentrum av byen fikk store skader mens presten stod på prekestolen - og menigheten ble storlig forskrekket da det smalt og store sprekker kom til syne i mur-kirken. Denne kirken ble senere revet ( 1928 ). Ja , jeg venter på et kraftig jordskjelv ved denne hovedstaden der både konge , Storting og regjering holder til. De har avskaffet kristendom i skole og barnehage over hele landet - og trenger å bli skikkelig ristet  !

Coronaviruset er uhyggelig smittsomt. Det sies at det smitter ved dråpe-smitte - noen mener at det smitter direkte i luften. Men : I dag har det kommet frem at viruset ikke smitter fra barn til barn eller fra barn til voksne. Således er smitten meget " selektiv " - vil bare utrydde den voksne befolkningen.
På meg virker dette som nærmest overnaturlig - men Guds Ord er jo overnaturlig !

Mange bedrifter og selskap kommer nok til å gå konkurs - nå kommer avbestillingene på turistreiser. Vi har store flyselskap som har fått aksjeverdien redusert til det halve. Den dag leverandør av drivstoff sier stopp ; er selskapene konkurs. Ja , alle som lever av reiseliv og turisme vil få meget store problemer - herunder cruise-rederier , hotell osv.

Vi kristne kan be til Vår Herre om full beskyttelse for alle virus og sykdommer ; og således : " Ta på Guds fulle rustning " som Skriften sier !

Etterskrift : Det viser seg nå at turister fra Nord-Italia og Kina ble innlosjert på et pasienthotell i Tromsø - som er bygget for å ta imot alvorlig syke mennesker - herunder slike som får langvarig kreftbehandling i Tromsø. Dette er så uansvarlig at jeg gremmes over landet jeg bor i ! Naiviteten er uten grenser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar