onsdag 25. januar 2023

Russland kan føre Vesten tilbake til seglskute-navigasjon


 Dette er foto av det store russiske missilet som er i stand til å skyte ned satelitter. Russerne har testet missilet ved å skyte ned en av sine egne satelitter. Om Vestens satelitter for GPS-signaler som tilhører USA blir nøytralisert : Så får verden store problem med navigasjon på land , til sjøs og i luften. Vi må tilbake til sjøkart på papir , kompass og klokke og fyrlyktene langs kysten. Skal man på havet : Så blir det bruk av sekstant for å ta solhøyden , gå i bestikken og regne en hel masse. Man er da tilbake til seglskute-navigasjon.

Jeg vurdere det slik at russerne har en rød linje - og denne blir nå overtråkket ved at flere land sender Leopard 2 og Leopard 4 stridsvogner - som Norge har 36 stk. av - til Ukraina, USA skal sende ABRAMS-stridsvogner. Når soldatene er opplært etter et par måneder : Så endrer det nok stridens gang i Ukraina. Disse tyske Leopard er kring 60 tonn tunge og rykker frem med hele 70 km/timen. Slikt tolerer ikke Russland og angrep mot satelitter er da meget sannsynlig. Et slik angrep i himmelrommet dreper intet menneske og utløser trolig ikke 3. verdenskrig umiddelbart,

Videre er store russiske ubåter klargjort for å kappe undersjøiske kabler. Slike kabler går fra USA til Europa og mellom mange land. Sist høst ble to kabler ved Shetland kuttet - disse kom visstnok fra Skottland. Videre gikk en russisk tråler over kablene som går fra Norge til Svalbard og greidde kutte en av disse nær Svalbard - etter en rekke forsøk - det vist AIS - loggen.

Både Russland og Kina har sine egne navigasjons-system - de er helt uavhengige av GPS-systemet.

Vi vet at russerne har jammet GPS-ene både i Norge og i Svartehavet. Et US-krigsskip som befant seg i Svartehavet oppdaget at deres navigasjon viste at skipet oppholdt seg langt inne på land. Skytes satelittene ned : Så rammer det all moderne navigasjon og kommunikasjon. Da kan ikke en journalist stå i Kina og sende lyd og bilde til sitt hjemland på direkten. Det tar lang tid for Vesten å skyte opp nye satelitter. Ja , da blir nok datalinjene også satt ut av drift - slikt får store konsekvenser for et moderne samfunn.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar