lørdag 21. oktober 2023

Hvorfor venter israelerne med å gå inn i Gaza ?


 Tusenvis av amerikanske soldater lander nå i Israel . På bildet ser du soldater fra USA som nettopp har landet med en Hercules maskin på en grus-plass i Israel . Videre har USA ført inn tunge kjøretøy med rakettsystem ( Patriot ) for å skyte ned innkommende missil mot israelsk jord .

Det ser ut for meg at Israel venter med å gå inn i Gaza fordi landet venter på soldater og materiell fra USA . 500 US-soldater har nådd helt frem til Gaza-grensen . Det var slett ikke tomme ord president Biden kom med : Han lovet full støtte til Israel . Det land som angriper Israel : Angriper også amerikanske soldater - altså USA . Slikt vil få enorme konsekvenser .

Siste døgn har israelske kommandosoldater vært inne i Gaza og likvidert en fremtredende Hamas - kommandør Moussa Nasser . Han hadde plassert seg i et avsidesliggende hus med en vaktstyrke . Men jødene nedkjempet vaktene og likviderte denne viktige Hamas-mannen . Om jeg har oppfattet det riktig : Så hadde denne mannen på seg et smykke som sendte informasjon til israelerne . Vi vet at lignende har hendt for mange år siden : En kommandør i Hamas ble likvidert fordi jødene hadde plassert en sprengladning i mobiltelefonen hans .

USA er et NATO-land . Da kan man spørre : Om / når USA kommer i krig inne i Israel ; hva da med de andre land som er tilknyttet denne alliansen ? Kommer disse land også i krig på israelsk side ?

Kommer det til stor-krig i Midt-Østen : Så vil det gå hardt utover de land som angriper Israel . Libanon er allerede på konkursens rand . Angriper Hizbollah jødene med full styrke ( de har et enormt antall raketter som kan nå hele Israel ) så blir Beirut knust . Mindre kamphandlinger pågår allerede på denne grensen . Om Iran sender missil mot Israel : Så blir dette landet krydret med missil fra USA og Israel .

Etterord : Nå i kveld ser jeg at 10.000 amerikanske soldater har landet i Saudi-Arabia . Vi vet at Iran og Saudi-Arabia er bitre fiender . Dette taler for en storkrig i området og at USA samt Israel kan gå til angrep på Iran for å stoppe atomvåpen-prosjektet til iranerne .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar