tirsdag 3. oktober 2023

Storbritannia sender soldater til Ukraina


 På denne vesle flekken på jord levde jeg mine første år - og her har jeg mitt naust . Bygningen til høyre er det gamle meieriet . Her leverte småbrukerne sin melk morgen og kveld . Noen bar den på ryggen i spann og andre hadde kjørelag der melkespannene ble transportert med hest og vogn . Bak meieriet står ishuset : Om vinteren skar de isblokker fra et vann i nærheten , kjørte disse ned i ishuset og la bark og sag-rubb mellom dem . Det forhindret at isen smeltet i sommervarmen . På slik måte kjølte meieristen ned melken som ble transportert med dampbåt hver morgen til byen  ( klikker du på bildet blir det tydeligere ).

                                                            -----------------------

Storbritannia har vært vertskap for ukrainske soldater der de har fått soldat-opplæring . Her har også Norge bidradd med instruktører fra vårt Heimevern . Senere har også ukrainske soldater vært i Norge for opplæring . Men nå bryter NATO-landet Storbritannia en ny barriere : De sender sine soldater inn i Ukraina . Russland svarer at disse britiske soldatene blir legetime mål i denne krigen . Da er vi ikke langt unna en direkte krig mellom NATO og Russland . Det er bare et spørsmål om tid før vi ser starten på 3. verdenskrig .

Russland skal nå mobilisere ytterligere 140.000 soldater . Disse skal ikke settes inn i Ukraina-krigen . Ja , hvor skal de da settes inn ? Russerne frykter nok en konvensjonell krig der NATO går inn i russisk territorium . Russerne har bygget opp en ny base nær Finlands grense med 4000 soldater . De forbereder seg nok på en bakke-invasjon fra Norge / Finland / Baltikum . Norge har i lang tid hatt hær-soldater i Baltikum .

Vi kristne må ikke frykte noe som helst . Frykt og angst er som en gift for kroppen vår : Vår Frelser sa stadig at vi ikke må frykte . Vi må holde de 10 bud til punkt og prikke - da pådrar vi oss ikke mer synd enn vi hadde fra før . Når noe skjer her i landet : Så spør jeg meg selv hvorfor dette skjedde - holdt opp mot de 10 bud . Ofte får jeg svar - men ikke alltid .

Her er et eksempel : I Vestland fylke er det 43 kommuner . Seks av disse kommunene vil få de meget vanskelig i kommende tider : Alver , Ullensvang , Lærdal , Ulvik , Askøy og Askvoll .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar