søndag 16. oktober 2022

Fremmede droner over Norge


 Jeg har kjøpt en elektrisk tørkeovn fra utlandet. Denne er på 1000 watt og har innstilling for temperatur og tid - opptil 15 timer. Her kan jeg tørke både fisk og kjøtt. I farne tider - før elektrisiteten kom til landet vårt ( hit kom den da jeg var 10 år ) - så kunne man bevare maten ved salting , tørking og røking. Jeg har også et røkeri her i tunet.


                                                         ---------------------------


Det dukker stadig opp ukjente droner over landet vårt samt ute i Nordsjøen ved våre oljeplattformer. Oljeterminalene ved Mongstad og Kårstø har også hatt flere besøk av slike luft-fartøy. Den siste uken ble en russer stoppet ved grenseovergangen Storskog i Finnmark : Han hadde to store droner i sin bil samt video-opptak - noe av dette var visst nok kodet. Et par dager senere ble en russer tatt da han filmet med drone ved flyplassen i Tromsø. Begge disse russere er nå varetektsfengslet og video-materialet blir gjennomgått av våre myndigheter.

Hvordan skal man tolke dette ? Kan hende er det psykologisk krigføring russerne bedriver i vårt land. De vil skremme oss og vise oss at de kjenner til våre svake punkt. Norge har sendt mange ulike typer våpen til Ukraina og dette vet russerne . Videre har vi hatt ukrainske soldater til opplæring her i landet. Norge har den siste tiden sendt mange militære instruktører til England for å lære opp ukrainske soldater der. Kan hende vil russerne skremme oss slik at denne formen for støtte til Ukraina stoppes.

MEN : Det virker som det bare er i Norge at russerne benytter droner i et naboland. Finland har jo en svært lang grense mot Russland - men jeg har ikke hørt om noen fremmed drone-aktivitet der. Kan hende er Norge allerede utplukket av russerne til å smake krigens gru ? Det har nettopp vært en russisk øvelse i havet nær Vardø. I denne byen står GLOBUS-radarene som forteller NATO hva russerne foretar seg i nord. Videre har Russland nylig flyttet langtrekkende strategiske bombefly fra området ved Moskva og nær vår grense mot Russland. Disse store flyene bærer atomvåpen.

Om det blir en direkte krig mellom NATO og Russland : Så kan Norge være det første NATO-landet som blir angrepet. Denne russiske drone-aktiviteten kan være et varsel om det. Vårt land forsyner Europa med store mengder gass - og leveransene fra Russland er stanset. Blir det krig mellom oss og Russland : Så er det brått slutt på all norsk eksport av gass både til Europa og England - tror jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar