torsdag 27. oktober 2022

Tanker om Ukraina-krigens gang

Den siste tiden har det vært rolige vindforhold her jeg bor : Derfor har jeg fisket flere dager. Det var sild jeg prøvde å fiske - men fikk mest makrell. Denne fisken er saltet ned med lake - om de elektriske strømmen forsvinner ; så er det viktig å nytte de gamle bevaringsmåtene : Salting , tørking og røyking,


                                                                  -------------------------


USA har sendt 101 st Airborne Division til grensen mellom Ukraina og Romania. Den teller 4700 soldater og har visstnok ikke vært i Europa siden 2. verdenskrig. President Biden har truet Russland : Om russerne bruker A-våpen i Ukraina ; så vil de angre på det. NATO blir spurt om hva de vil gjøre om atomvåpen blir brukt : men vil ikke røpe sine planer.

Men det avtegner seg nå et bilde av disse planene. NATO ut-grupperer styrker flere steder på grensene til Ukraina. Detonerer russerne en A-bombe i Ukraina : Så går NATO inn med konvensjonelle styrker i Ukraina - de står allerede klar på grensene. Da er det bare spørsmål om tid før disse NATO-styrkene kommer i direkte krigshandlinger med russerne. Ukraina har stor hjelp av vestlige satelitter i sin krigføring - de får bilder og opplysninger fra slagmarken. Russerne har kapasitet til å skyte ned satelitter : Det har de bevist ved å skyte ned en satelitt som de selv eide. Vestlige land benytter GPS-systemet for navigasjon både på sjø , på land og i luften. Russland har sitt eget navigasjonssystem - det samme har Kina.

Ukrainere har takket Norge for all den våpenhjelpen som vårt land har gitt. Særlig fremheves det tunge artilleriet som er på beltegående kjøretøy. I sin tid var dette våpenet " stor-slegga " til Brigaden i Nord Norge. Dette får nå russerne " smake " - og de vet hvor gaven kommer fra.

Dronene kommer fremdeles over vårt land. Det er tydelig at denne fiendtlige aktiviteten er nøye planlagt på forhånd av russerne. I dag leser jeg at en kjempe-drone med vingespenn på 7 meter har dukket opp i havet ved våre oljeplattformer. Disse dronene har vinger i tillegg til propeller. Når de går tom for drivstoff : Kan de lande i fallskjerm.

Som tidligere skrevet ; så er det bare Norge som blir utsatt for denne drone-aktiviteten. Årsaken er klar : Vårt land forsyner Europa med gass - leveransene fra Russland har stoppet. Russerne har nok lagt helt konkrete planer for å slå ut kraftforsyningen i vårt land. De kan nytte sine nett-troll i St. Petersburg og de kan sprenge trafoer og andre el-knutepunkt eller rørgater. Droner kan lastes med kraftig militært sprengstoff - TNT. Et slikt anslag vil komme helt plutselig og koordinert. Naive Norge har lagt all kraftforsyning ut på nettet. Jeg kikket litt på området hvor jeg bor og fant ut et sentralt koplingspunkt på denne øyen - bare tre kilometer fra mitt hjemsted. Dette visste jeg ikke om på forhånd.

I dag går Riksrevisjonen ut i media og forteller oss ( og russerne ) hvor elendig der står til med våre fregatter. Naiviteten er fremdeles uten grenser i landet vårt.

Konklusjon : Vi kan regne med at den elektriske strømmen plutselig blir borte i vårt land. Videre kan satelittene for GPS-navigasjon bli skutt ned. Da blir det ingen eksport av norsk gass , folk vil fryse og det moderne samfunn vil falle totalt sammen. Skip og fly må ta i bruk gamle metoder for navigasjon - og slikt fører til vanskeligheter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar